Stai lângă mine mama!

Sunt momente în viața asta a noastră în care ni se schimbă viața complet. În urmă cu 6 ani mi-a fost dat să trăiesc cele mai îngrozitoare clipe, fiind la un pas de a o pierde pe cea mai dragă ființă din viața mea, pe mama; medicii erau rezervați în a ne oferi niște procente de supraviețuire.

Prinsă cu nebuniile vârstei, lipsită de griji, puternică din fire nu am realizat până atunci cât de important este să sun acasă și să aud la capătul celălalt mamei sau pe a tatei. La acel sfârșit de ianuarie, am simțit cum mi se năruie întreg universul, am făcut cele mai multe promisiuni și am cerut un singur lucru: să-mi fie mama în continuare alături.

Niște luni bune am fost pe un colț de prăpastie, am uitat cum este să fac mofturi, să strâmb din nas la aproape orice, cum să nu mai refuz dorințele sau cerințele părinților și am învățat care sunt de fapt adevăratele valori în această viață.

Au trecut acele trei luni, au trecut de fapt niște ani, ne-am apropiat și mai tare, l-am pierdut pe tata, am suferit și mai mult împreună. Nu-mi doresc decât să-mi fie sănătoasă, să-mi fie alături cât mai mulți ani, să-i aud vocea cât mai des.

Scriu aceste rânduri pentru că este singurul om care mi-a iertat orice, pentru că mi-a fost alături în fiecare moment în care am simțit că viața e nedreaptă cu mine, pentru că de fiecare dată când am fost tristă a simțit fără a-i mărturisi acest lucru sau, de multe ori, fără a-i recunoaște acest lucru; scriu aceste rânduri pentru că astăzi este ziua ei.

Să-mi trăiești cât mai mult, draga mea mamă!

1 thought on “Stai lângă mine mama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *