2014 a fost un an cu multe lectii pentru mine, am cunoscut multi oameni, am pășit  prin multe colțuri ale țării, am străbătut un drum anevoios, de la depresie la fericire. Am învățat multe lucruri, atât pe plan profesional, cât și personal, m-am încăpățânat să nu accept chiar orice în viața mea, am primit cu brațele deschise lucruri care m-au făcut să par naivă, am greșit, mi-am finisat reacții, m-am maturizat, dar am păstrat și reacții copilărești.

La fiecare sfârşit de an, ne facem un bilanţ al anului ce se termină și punem pe hârtie tot ce ne propunem să facem în noul an. Ne cuprinde un puternic sentiment de perseverenţă şi curaj, simţind că putem face orice şi că putem obţine tot ce ne propunem.

De la 1 ianuarie vom ține dietă, vom face mai mult sport, vom renunța la țigări, vom reduce cantitatea de alcool consumată, vom merge peste mări și țări, vom zâmbi mai mult, vom duce o viață mai bună. Problema este că o dată reîntorși de prin concedii, rutina zilnică șterge din entuziasm și uităm starea cu care am pășit în noul an.

Totuși sunt și persoane care reușesc să se țină de planul pe care și-l propun. Totul stă în respectarea unor pași principali și extrem de importanți. Îi respectăm și succesul ne bate la ușă. Nu e chiar atât de simplu, dar nici foarte complicat, viața noastră este așa cum ne-o dorim noi.

Să ne găsim motivația. Poate ne-am propus lucruri frumoase, speciale și deosebite și-n ceilalți an, dar nu am reușit să ajungem la rezultatul dorit. Dacă nu am avut motivaţia potrivită, nu am avut cum să reuşim. Aşa că anul acesta ne putem întreaba: “de ce vreau să fac asta?”, “ce beneficii am dacă mă ţin de plan?”, “ce am de pierdut dacă eşuez?”.

Trebuie să ne facem un plan. Toate lucrurile pe care dorim să le realizăm trebuie trecute pe o foaie pe care să o revedem periodic. Ceea ce este scris poate fi deseori sfânt și de neuitat.

Să discutăm cu prietenii apropiați despre planurile noastre. Poate mulți dintre ei ne vor încuraja să rămânem pe poziții, să nu ne abandonăm planurile sau ne vor stârni orgoliul sau rușinea de eșec în fața lor. Important este să nu renunțăm la ceea ce ne propunem.

Să ne propunem lucruri treptat, nu mai multe deodată și pentru foarte scurt timp. Nu putem slăbi într-o zi, cum nu ne-am îngrășat peste noapte și în același timp nu putem renunța la fumat, mânca sănătos și avansa în post la serviciu. Mergem la sală în mod regulat, ajungem să ducem o viață sănătoasă, ne relaxăm, ne bucurăm de mișcare. Dar totul treptat, nu putem renunța la mai multe lucruri în același timp, cum nu putem cuceri totul într-o singură clipă. Trebuie să fim perseverenți, încrezători în forțele proprii, pozitivi și disciplinați.

Să avem un an nou bun, cu tot felul de lecții, emoții, trăiri, toate sunt pentru noi :D

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: