“Alexandru Arsinel, de la Dolhasca…pe Calea Victoriei” la Targul International Gaudeamus

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Dialogul dintre carte şi radio durează de 19 ani, într-o formulă originală prin care Târgul GAUDEAMUS a câştigat în prestigiu şi amploare de la an la an, fiind astăzi un eveniment-reper pentru piaţa de carte din România.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc. Anul acesta Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură! va avea loc între 21-25 noiembrie, fiind deschis publicului astfel:

  • miercuri, 21 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • joi, 22 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • vineri, 23 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • sâmbătă, 24 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • duminică, 25 noiembrie: 10.00 – 20.00

Târgul cuprinde şi o serie de lansări de carte, expoziţii foto etc. Astfel, nu trebuie ratată lansarea cărţii “Alexandru Arsinel, de la Dolhasca…pe Calea Victoriei”, scrisă de jurnalista Maria Capelos şi apărută la Edutura ALL.  În paginile acestei biografii, Alexandru Arşinel ne propune discret să gândim atent la calea profesiei alese, de actor sau de orice fel, şi să nu uităm nicio clipă de cei din preajma noastră, de familie.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, la standul Editurii All din incinta Romexpo (cum să găsiţi mai uşor acesta), începând cu ora 16.00. Eu am participat la lansarea ei din 15 noiembrie, lansare ce a avut loc la cafeneaua Starbucks America House şi care a avut ca “musafiri” oameni îndrăgiţi ai teatrului românesc, persoane ce au venit să-şi felicite colegul şi prietenul pentru a sa carte: Stela Popescu, Nae Lăzărescu, Cristina Stamate.

Tot la Târgul Internaţional Gaudeamus, sâmbătă 24 noiembrie, la standul Editurii All se vor lansa şi:

  • Rene Duda, Tinereţea lui Anatol Bogdan, Ora 14.00, Lansare în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu;
  • Alina Nedelea, Şoseaua Căţelu 42, Ora 18.00Lansare în prezenţa autoarei.

Şi sâmbătă, 24 noiembrie, nu este singura zi cu lansări de carte de la Editura All, dar este singura în care eu pot ajunge. (program)

Related Posts

One thought on ““Alexandru Arsinel, de la Dolhasca…pe Calea Victoriei” la Targul International Gaudeamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: