Apreciem cu voce tare ori ba?!

Vai că bine ai mai zis! Da, felicitări, reușita ta este minunată! Fără tine nu știu ce m-aș fi făcut! Te pricepi, ești bună în ceea ce faci!

Astea și încă multe altele din seria asta sunt aprecieri ca urmare a unor fapte simpatice, a unor mișcări făcute ca la carte, a unor reușite cum ar veni. Le rostesc oamenii care beneficiază de rezultatele obținute, susținătorii, prietenii, apropiații. Pentru mulți dintre subiecți sunt esențialul, fără de astea consideră că au muncit degeaba, nu li se pare corect dacă nu aud așa ceva.

apreciereEu urăsc aprecierile adresate mie. Da, cred că sunt printre singurele chestii, pe lângă fățărnicie și minciună, pentru care spun cu voce tare că nu vreau să le știu că au legătură cu persoana mea. De ce? Pentru că nu știu cum să răspund la ele. Mereu schițez un zâmbet și cam atât și nu mi se pare corect să răspund unor cuvinte cu un zâmbet. Și  cel mai important, fac lucrurile pentru că simt, așa că nu am nevoie de răsplată pentru asta. Nu. Mai bine fără. Se spune un mulțumesc dacă e cazul sau niște persoane sunt fericite și e de-ajuns. Nu o întindem cu polologhii și ne pierdem în cuvinte. Trebuie să fim practici sau cel puțin așa văd eu lucrurile. Fac ceva, dacă e să se bucure cineva de rezultatele activităților mele este minunat, fac totul cu dragă inimă și atât, eu merg mai departe.

Intră aici și aprecierea mâncărurilor pe care le mai fac câteodată pentru prieteni. Mi se spune: ce bun a fost! gătești bine! sau chestii dintr-astea. Eu mă simt foarte prost că nu știu ce să zic după sau, sinceră să fiu, mă simt foarte prost dacă mi se adresează astfel de cuvinte de față cu persoane străine de cauză. Și nu doar la chestia cu gătitul. Prefer să nu se facă risipă de cuvinte și să le recunosc în gesturi viitoare pentru că degeaba mă laudă cineva pentru ceva de care s-a bucurat dacă pe urmă îmi arată spatele sau face chestii cu care mă supără.

Așadar, pentru mine aprecierile sunt minunate atunci când sunt spuse în gând și arătate prin gesturi viitoare!

Dar știu și sunt conștientă de faptul că sunt persoane care se hrănesc cu aceste aprecieri și le așteaptă ca și când…E și normal, tiparele sunt diferite pentru fiecare om în parte! Ne acceptăm pentru o bună conviețuire!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: