Art & Fashion for Education

În prezent, putem observa în jurul nostru tot mai multe cazuri în care copii buni nu reușesc să-și exploreze talentele pentru că le-a fost dat să se nască într-o familie lipsită de posibilități materiale. În zilele în care mulți dintre noi nu știm ce să alegem între un telefon cu android sau unul cu iOS, dacă ni s-ar potrivi un laptop cu Windows sau unul de la Apple, sunt copii care nu au apăsat un enter în viața lor pe o simplă tastatură. Aceste discrepanțe pot fi îndepărtate cu ajutorul statului, bineînțeles. Până se ajunge acolo, putem încerca noi, din când în când, să facem un bine, să intrăm în jocul Pay it forward (Dă mai departe) și să nu așteptăm ca binele făcut astăzi să ni se întoarcă în secunda următoare. 

Pe același prinicipiu este construit și proiectul Art & Fashion for Education, a cărui primă ediție se va desfășura la București în perioada 14 mai – 12 iunie. Scopul acestui proiect este de a strânge fonduri, din care vor fi cumpărate computere şi donate adolescenţilor talentaţi, selectaţi cu ajutorul Fundatiei Noi Orizonturi.

01 POSTER alesExpoziția va fi deschisă și la Muzeul de Artă din Timișoara (23 iunie – 17 iulie 2015) și Muzeul Național de Artă din Cluj (03 septembrie – 16 septembrie 2015). Pentru aceasta prima editie “Art & Fashion for Education” au fost selectati 13 dintre cei mai talentați designeri: Andreea Badala, Lucian Broscățean, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina MoldovanIoana CiolacuSmaranda Almasan, Andrei Dudău, Răzvan Firea, Olah Gyárfás,  Sabina Pop, Lucian Rusu, Carmen Secăreanu, Mihai Dan Zarug.

Artiștii/designerii vor alege ca sursă de inspirație lucrările unui artist și vor produce o piesă de vestimentație. Printre artiștii aleși ca sursă se află Anish Kapoor, Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley. Piesele respective vor fi vândute în sistem tip galerie de artă pe parcursul expoziției, iar banii strânși în urma evenimentului să atingă scopul propus, cel de a ajuta tinerii talentați, elevi și studenți care merită să își urmeze mai departe visele.

Vernisajul “Art & Fashion for Education” va avea loc in data de 14 mai 2015, între orele 20.00-23.00, la Atelier 030202 (Sfânta Vineri, nr. 11, Sala Nouă, Teatrul de Comedie). Perioada de desfășurare a expoziției coincide cu alte trei evenimente importante, încărcate de efervescență culturală: Bucharest Film Biennale, Romanian Design Week și Noaptea Albă a Galeriilor.

“Art & Fashion for Education” este un proiect inițiat și curatoriat de către Pavilion Curatorial Office (Răzvan Ion, Eugen Rădescu și Gergő Horváth) și Bucharest Biennale – Bienala Internațională de Artă Contemporană București.

Echipa este formată din Noemi Meilman (project consultant), Robert Marin / Nuca Studio (exhibition design) și Teoharie Zugravu (graphic design).

Atât echipa proiectului cât și artiștii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment. În zilele următoare îi voi prezenta pe fiecare dintre cei 13 artiști/designeri implicați în proiect.

Mai multe puteți afla pe pagina de Facebook a Art & Fashion for Education și pe pagina de Instagram. Haideți să facem bine!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: