Băile Culturale Herculane (27.08-02.09)

La Băile Herculane ajungi în vacanțele alea prelungite la tratament, te duci cu bunicii etc. Asta am tot auzit în jurul meu despre această localitate din Banat, mai exact din județul Caraș Severin. 

Și Google nu mă contrazice că alți oameni ar ști alte lucruri despre sau că ar căuta altceva în zonă. Dar se pare că se-ntâmplă și alte lucruri în zonă, începând de anul acesta și redau mai jos exact textul pe care l-am primit pe email:”

Mai e puțin până când începem să redăm timp de o săptămână viața culturală Băilor Herculane, să băgăm în priză artistică o localitate istorică și facem asta “with a splash” (pun intended)! Vă așteptăm de pe 27 august pe 2 septembrie să colorăm împreună prezentul unui spațiu mitic!

“Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitați megafaini din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film, alături de care vom reactiva o comunitate ce merită să fie sprijinită.

Ce avem de oferit?

  • Picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu
  • Ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin
  • Jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu
  • Proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul
  • Tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie
De ce? Fiindcă merită să revitalizăm comorile uitate ale României
Cum? Prin intervenții artistice elegante și atente față de comunitatea locală
Ce? Un eveniment cultural de o săptămână plin de energie, culoare și… băi
Când? 27 august – 2 septembrie
Unde? Băile Herculane (județul Caraș-Severin)
Cine? Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA), Asociația Locus, Asociația Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane; proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*

Mi se pare o inițiativă care merită aplaudată și susținută, să audă cât mai multă lume de ea și să se lase inspirați și alții pentru că avem atâtea locuri care merită readuse la viață. Străinii pe care-i admirăm noi pentru tot ceea ce au ei de oferit fac lucruri pentru comorile lor, putem face și noi!

Așa că dacă aveți drum în zonă, vreți să vă faceți sau puteți recomanda altora, la Băile Herculane, între 27 august și 2 septembrie, cultura prinde viață, mai multe informații puteți găsi și pe pagina de Facebook dedicată acestei săptămâni.

1 thought on “Băile Culturale Herculane (27.08-02.09)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *