james-scottNu știu câtă lume din România a auzit  de James Scott, dar sunt sigură că ar trebui popularizat acest nume pentru că reprezintă un exemplu pozitiv din rândul persoanelor cu dizabilități. Acesta este un tânăr cântăreț din Marea Britanie, diagnosticat cu sindrom Asperger. Scott James a participat la concursul X Factor din Marea Britanie, unde a impresionat juriul devenind celebru în întreaga lume pentru interpretarea piesei Through My Eyes, devenită un imn internațional pentru cauza autismului. Din 2009, cântă în toată lumea pentru acțiuni de conștientizare și de strângere de fonduri pentru persoanele afectate de autism.

Sindromul Asperger se caracterizează printr-o tulburare a dezvoltării, în care individul afectat are dificultăți în înțelegerea modalităților de interacțiune socială. Oamenii cu sindrom Asperger au unele manifestări de autism (concentrare anormală asupra propriei persoane, caracterizată prin tulburări grave de comunicare, dificultăți de concentrare și interacțiune socială), în special abilități sociale slabe și tendința spre rutină. Totuși, spre deosebire de cei cu autism, copiii cu sindromul Asperger încep să vorbească în jurul vârstei de 2 ani (vârsta la care se dezvoltă vorbirea în mod normal). Nivelul lor de inteligență este normal sau superior normalului. (sursă)

James Scott va fi invitat special în data de 18 aprilie la Balul Albastru, cel mai important eveniment de caritate din România pentru îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor cu autism, organizat de asociația Învingem Autismul.

balul_albastruBalul Albastru este o gală la care se poate participa cumpărând un bilet de acces. Pe lângă bilete, există trei pachete de sponsorizare pentru companii, care, pe lângă avantajele participării unui număr important de persoane, oferă companiilor o promovare și o vizibilitate foarte bune.

În cadrul Galei se organizează și o licitație cu servicii și produse puse la dispoziție de parteneri și sponsori (ex:cursuri de tango sau sejur în Austria). La final, toate fondurile strânse vor fi folosite pentru un program de integrare socială dedicat tinerilor cu autism și pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenții al Asociației Învingem Autismul, în cadrul căruia peste 30 de copii cu autism beneficiază de sprijin specializat.

Pe lângă sprijinirea tinerilor cu autism, prin participarea la eveniment fiecare persoană va avea parte de o seară plăcută și elegantă, alături de personalități și artiști români, precum și ambasadori ai altor state la București, care susțin cauza persoanelor cu autism. Printre cei care participă, anul acesta, la Balul Albastru, se numără: Scott James, domnul Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la București, Manuela Hărăbor, Mădălin Ionescu, Cristina Siscanu Ionescu, Mihai Ghiță, Anca Rusu, Trupa Taxi, Trupa Bandidos, școala de tango argentinian TangoTangent, Nuami Dinescu, Cristina Vasiu, Antonia, Irina Sârbu și trupa.

Evenimentul va fi susținut de: Kamrad Event Management, Butterfly Media Group, Graffiti PR, Kanal D, Urban Travel, TangoTangent, Edelweiss Travel, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, DESHID, GodMother, Inns’Bruck și Austrian Airlines.

Fondurile strânse la Balul Albastru vor fi folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat tinerilor cu autism și pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenții al Asociației Învingem Autismul, în cadrul căruia peste 30 de copii cu autism beneficiază de sprijin specializat.

Ar fi o onoare pentru mine să reușesc să iau parte la acest bal și să îl pot felicita personal pe James Scott pentru reușita sa.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: