BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010 şi Marian Porumb în 2011.

Marți, 9 octombrie 2012, ora 20.00, în cadrul Etapei de bere și vin, barmani din toată țara vor răspunde acestei noi provocări, demonstrându-și în faţa juriului de specialitate şi a publicului, atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.

Concurenții vor susţine o probă teoretică cu întrebări despre istoria, servirea optimă, tipurile și caracteristicile berii și ale vinului. Dificultățile lansate de proba de bere apar la degustare, unde barmanul trebuie să recunoscă tipul de bere și materia primă. Iar la proba de vin, se va puncta capacitatea barmanului de a prezenta și de a servi cât mai profesionist, dar și originalitatea în  prepararea unui cocktail pe bază de vin.

„Este greu să stăpânești acest domeniu vast și fascinant al bartendingului. Fiecare etapă a competiției este una de învăţare, atât pentru concurenţi cât şi pentru organizatori. Prin această nouă abordare ne dorim să testăm cât mai exact aptitudinile concurenților. Am hotărât să creăm probe de competiție care să implice atât competențele unui somelier, cât și abilitățile unui maestru berar. Astfel, barmanii interesați de arta vinului vor fi provocați să cunoască cultura de a prepara şi a servi bere, și vice versa”, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiţiei.

BARMANIADA a pregătit mai multe momente speciale, atât pentru participanți cât și pentru public. Competiția se va deschide cu un spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere, spre deliciul tuturor susținătorilor. Pentru pasionați, organizatorii au pregătit un workshop, unde barmani recunoscuți vor prezenta rețete proprii de cocktailuri cu bere. Delicioasele cocktailuri vor fi completate cu o selecție de beri rar întâlnite în România, cuprizând beri de tip ale, larger și de fermentare spontană.

De asemenea somelieri recunoscuți vor susține prezentări și degustări cu 2 vinuri speciale: Jacobs Creek,  cel mai apreciat vin din Australia și Santa Margherita, un renumit vin italian. În cinstea câștigătorilor, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești, va sabra o imensă sticlă de șampanie Mumm Magnum, folosind aceasta tehnică spectaculoasă, patentată încă de la începutul secolului XIX, de către trupele imperiale ale lui Napoleon Bonaparte.

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFE

Eveniment susţinut de: JAMESON

Parteneri: JACOB’S CREEK, MARTELL, G.H MUMM, SANTA MARGHERITA, DONCAFE, AQUA CARPATICA, HAMILTON
BEACH, SIROPURILE 1883

Parteneri media: Winetaste.ro, Blogdebere.ro, Beerocracy, Bewhere, Yuppy.ro, 9am, Realiatea.net, Iqads, Metropotam, Gastromedia, Barstein.ro, Blogevent.ro, 24fun.ro , Tophospitality.ro

Pentru informaţii suplimentare:

  • Site web: http://www.barmaniada.ro/
  • Facebook: https://www.facebook.com/Barmaniada

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: