big build 2017

să construiești o casă, să plantezi un pom, să etc. înseamnă că ai avut realizări în viață. pomi am sădit la viața mea, case doar am schimbat vreo câteva în anii în care m-am tot perindat de acasă la facultate și tot mai departe. 

nu am construit o casă pentru mine, însă, de prin 2011 am tot participat la proiectele Habitat for Humanity și am ajutat, atât cât mi-a permis forța la construirea a diverse case: am făcut compoziție pentru fundație, am zidit, am dat cu var, am bătut cuie, am ajutat la finisaje. Par lucruri mici, dar sunt serioase și importante pentru orice casă, locuință. Și plăcute au fost zilele în care am lucrat cot la cot cu oamenii care urmau să-și trăiască zilele acolo.

Habitat for Humanity este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Și ce e și mai minunat la această organizație este faptul că lucrează cu voluntari: cu americani (vin special pentru asta la noi, dar ei fac asta deja de ani buni, voluntariatul e ceva foarte important pentru ei), cu străini în general, cu vedete, jurnaliști, oameni din corporații etc. Și, împreună cu voluntarii și cu sprijinul financiar și material al companiilor partenere se fac tot felul de proiecte. Însă cel mai important este Big Build când, în 5 zile, cu mulți, foarte mulți voluntari, se construiesc mai multe case și e mereu în apropierea Zilei Mondiale a Locuirii, declarată de ONU în prima zi de luni din octombrie. În 2017 va fi pe 2 octombrie.

Big Build are anunțați pentru anul acesta 450 de voluntari care-și vor uni forțele pentru a construi 36 de case. Asta se va-ntâmpla în perioada 2-6 octombrie în Bacău. Familiile partenere , care vor beneficia de locuință, vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case. În prima zi pe șantier se vor afla doar fundațiile, iar în ziua a 5-a locuințele vor fi ridicate în proporție de peste 70%.

Și sunt bucuroasă că mă număr printre cei 450 de oameni anunțați pentru muncă serioasă de șantier și o să fac și poze prin care voi arăta mai departe cum se face. Voi fi acolo cu încă 11 cunoscuți din online, căci în aceeași perioadă va avea loc și #tfb13, un eveniment organizat de FotoUnion și Kaufland Romania în cadrul evenimentului Habitat for Humanity Romania, BIG BUILD 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *