Bucharest Fringe, Maratonul Teatrului Independent – ediția a IX-a

În luna octombrie agenda culturală e destul de încărcată la capitolul teatru. În perioada 10-20 octombrie suntem invitați la unul dintre cele mai importante și longevive festivaluri de teatru independent,” Bucharest Fringe” (Maratonul Teatrului Independent), ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Anul acesta festivalul se va desfășura exclusiv la sediul Teatrului Apropo (Bd. D. Pompeiu nr 8, lângă stația de metrou Pipera).

În această ediție cuvintele cheie ale Festivalului sunt ”interdisciplinaritate”, ”literatură”, ”inovație”.

Organizatorii au pregătit publicului o selecție variată de spectacole și evenimente conexe: de la spectacole de teatru precum Cocoțat pe schele în regia lui Robert Bălan cu Virgil Aioanei, Nicușor Rotaru și Robert Bălan, Pisica lui Schrodinger de Alexa Băcanu, cu Valentina Zaharia și Vlad Benescu, Cultul personalității în regia lui Mihai Lukacs cu Oana Rusu, Andrei Șerban și Raj Alexandru Udrea, Iepurele Alb de Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman și spectacole de teatru-dans Câte un om de iubit, concept Beatrice Maria Tudor; la expoziții de fotografie, lansări de carte și un atelier de creație teatrală susținut de o artistă emergentă din Belgia.

Grupul de artiști belgieni vor prezenta și un performance propriu, prin acest program realizându-se un important schimb cultural între cele două țări.

În cadrul ediției de anul acesta vor avea loc 2 premiere și o avanpremieră: avanpremiera spectacolului Cercurile încrederii,regizat de Radu Popescu, cu Marcela Motoc, Teodora Daiana Păcurar, Ioana Repciuc, Iuliana Danciu, Sidonia Doica, Paul Diaconescu, Adrian Loghin, care are ca temă principală problemele liceenilor din România; Premiera performance-ului Experimentul Shakespeare, de Andreea Radu, cu Raisa Ane și Teodor Ghiță, premiera spectacolului LO-LI-TA a LO-VE Story regizat de Monica Pop, cu Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc, Daniela Nane și Beatrice Rubică.

Pornind de la faptul că anul 2019 este anul destinat cărții, ediția din anul acesta include un număr de momente destinate literaturii: performance-ul Nicoletei Lefter – An-Tan-Tina – după cartea Anei Blandiana ”Fals tratat de manipulare”; A(m) iubi(t) iubirea – spectacol de poezie, proză, cântec din opera Ninei Cassian, unde protagoniști sunt: Roxana Guttman, Naomi Guttman și Mihai Nițu; întâlniri cu scriitori importanți din cadrul proiectului ”Apropo de literatură” și proiecții de film documentar despre autori români de prim calibru.

Bucharest Fringe are, ca în fiecare an, și o latură competițională. Un juriu alcătuit din reputați profesioniști din domeniu vor acorda câteva premii ce urmăresc liniile directoare ale Festivalului: Debut, Originalitate, Inovație în artă.

Programul complet, dar și bilete ”early bird”până la data de 29 septembrie pentru Festival găsiți exclusiv pe Eventbook și pe site-ul Festivalului: www.bfringe.ro.

Elevii și studenții au intrare liberă la toate evenimentele (în limita locurilor disponibile).

1 thought on “Bucharest Fringe, Maratonul Teatrului Independent – ediția a IX-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.