Bucureștiul pe bicicleta românilor

Bucureștiul este un oras minunat, prietenos care merită toată atenția și descoperit apelând la plimbări liniștite. Așa reușim să observăm contrastul dintre nou și vechi, istorie și legendă.

12032577_10207790756755963_2003449528_n

Cu ochii larg deschisi, plimbându-ne printre străduțele sale, vom putea surprinde tot felul de elemente inedite, care ne vor cuceri cu siguranță atenția și care transformă acest frumos oraș într-un loc unic.

Seară de seară îi descopăr secretele, seară de seară mă bucur de casele ascunse pe străduțe, de mașini vechi, de uși. Toate acestea le fac cu ajutorul bicicletei. La ce trafic este în prezent în București, pentru calmul și liniștea noastră se recomandă utilizarea bicicletelor. Ne putem strecura ușor în trafic, ne putem bucura de libertate, de aer, de observarea lucrurilor de la distanțe destul de mici.

Săptămâna aceasta am început să mă bucur de o zonă extrem de frumoasă și de liniștită a Bucureștiului, în special pe durata toamnei, Cotroceniul. Am început acest demers chiar în ziua de Car Free Day cu bicicleta românilor. Știam de București că nu va participa la evenimentul care încheia Săptămâna europeană a mobilității, dar am sperat măcar în reducerea traficului. Nu a fost să fie, dar, am descoperit un mijloc de transport care îmi place mult, bicicleta roșie de la Carpat Sport (Roza e-n concediu).

Elegantă și destul de ușor de manevrat, mi-a fost o bună parteneră de expediție. Dacă ar fi avut gură poate mi-ar fi spus că s-a plictisit să tot frânez pentru a mai poposi în fața câte unei noi uși. De fapt, sinceră să fiu, am oprit în fața fiecărei case. Cu siguranță Cotroceniul are acest efect asupra tuturor vizitatorilor.

Este o bicicletă de oraș prietenoasă la utilizare, cu roți de 26, înaltă, care permite o poziție dreaptă a spatelui la deplasare. Este un lucru destul de important acesta, având în vedere faptul că o utilizez după 8-9-10 ore petrecute pe scaun la birou, în fața calculatorului. Trecerea de la uși la poziția pe bicicletă poate să pară bruscă, dar pentru mine sunt la fel de importante, amândouă fiind parte a timpului meu liber. Mă relaxez urmărind și fotografiind uși, de fiecare dată pe bicicletă, bicicletă care trebuie să-mi ofere tot confortul, dar și siguranță, adică să aibe și frâne bune. Și aceasta are: sistemul pe față e V-Brake, iar pe spate frână VELOSTEEL. Pe înțelesul tuturor, frâna de pe spate este cea mai comodă și mai ușor de utilizat, o simplă mișcare pe spate a pedalelor și s-a oprit.

Bicicleta despre care am tot scris în rândurile de mai sus face parte dintr-o gamă variată de biciclete inspirate de peisajul României.

Sfatul meu pentru toată lumea ar fi că trebuie să descoperim România, să ne bucurăm de fiecare oraș care ne găzduiește, de poveștile și de secretele lui, să ne plimbăm cu o bicicletă a noastră, a românilor. Eu fac acest lucru și simt că simt că doar așa putem îndrăgi ceea ce avem în jurul nostru, orașul în care locuim.

Suntem într-adevăr foarte ocupați, trebuie să stăm mult la birou, avem cerințe de îndeplinit, ședințe, întâlniri, dar plimbările de seară cu bicicleta au un rol foarte important în liniștirea noastră, relaxare, mișcare și cunoașterea orașului. :D

De fapt, nu trebuie să apelăm la bicicletă doar seara. O putem transforma și în mijloc de transport la birou, fapt care poate fi observat la tot mai mulți bucureșteni. Acest aspect mă bucură foarte mult și mi-aș dori și mai mult să facă asta tot mai mulți locuitori ai țării noastre, în străinătate întâmplându-se deja acest lucru.

La cât mai multe povești cu și despre biciclete!

12023009_10207790756675961_1066866528_n

12033252_10207790756835965_1204692468_n

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: