Bucuriile mici, dar mari

Nu toți oamenii simt aceleași lucruri în același fel. Suntem diferiți și o știm asta încă de mici. Lucrurile nesemnificative pentru unii, capătă dimensiuni mărețe pentru alții.

Puterea de a crede în ceva e la fel, diferită de la o persoană la cealaltă. Dacă eu cred în stele și-n strălucirea lor, cu siguranță vor fi și persoane care vor spune că sunt niște chestii simple, acolo pe cer, fără putere.Și tot așa.

Trec zilnic pe lângă ”sedii” pentru pariuri sportive. De fiecare dată văd agitație în fața acestora. Și nu e doar agitație, e multă pasiune acolo, oamenii care au cunoștințe în domeniu, împătimiți ai fotbalului care sunt ținuți acolo de puterea lucrului în care cred. Investesc în credința lor, așteaptă cu sufletul la gură acel tabel ”rezultate fotbal”. Dacă nu le ies planurile sunt supărați, unii par să-și dorească să renunțe, dar a doua zi revin în același loc cu noi strategii, cu noi ținte fotbalistice.

photo (3)M-am oprit la fotbal pentru că era singurul cu care mai rezonam și eu. Am auzit de Steaua, Dinamo, FC Barcelona, am și jucat fotbal la un moment dat și am fost curioasă să înțeleg ce bucurii au oamenii care investesc în pariuri. Am întâmpinat ceva reticență în oferirea de detalii, am obținut un site recomandat spre informare și am auzit niște înjurături cu nervi, dar și un iei am marcat și astăzi un bilet.

La ieșirea din respectivul ”sediu” am întâlnit un domn la vreo 75 de ani care a zâmbit și mi-a spus: ”Domnișoară, dacă nu crezi în fotbal nu e o problemă când îți încerci norocul aici, dar dacă nu crezi și în bucurii mici, venite din tâmpenii, cum ar spune unii, atunci să nu mai revii prin zonă.”

Cred în bucuriile mici, dar cu asta nu știu dacă rezonez. Totuși voi încerca și eu, după o documentare serioasă înainte, să nu am un eșec din prima :D

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: