Burtosul 1215 face loc unui Iphone 5

Se intampla in viata asta a noastra sa nu ne atasam doar de persoane sau locuri, ci si de obiecte si motivele pot fi diverse: este un obiect primit in dar de la parinti, de la un prieten drag, luat dintr-un loc special sau ne aminteşte de un anumit moment. Şi punem suflet pentru ele şi ne pare rău atunci când le pierdem sau când se strică, atunci când nu le mai avem.

Burtosul 1215 este telefonul pe care mi l-am cumpărat acum 5 ani din banii câştigaţi de la primul meu loc de muncă. Înaintea Burtosului am avut un Samsung D500 glisant, aveam internet pe el, petreceam ore în şir pe messenger şi era cumpărat tot din bani câştigaţi de mine, din 2 burse de la facultate, din anul I. Adică sumele obţinute nu erau unele foarte mari, dar aveau valoare pentru mine, acea valoare ca şi calitate, caracteristică.

Când Samsungul D500 s-a stricat, cam la 1 an de la achiziţionare, am decis că vreau ceva simplu, pentru  uz zilnic, să pot suna şi să fiu sunată şi să trimit/primesc mesaje. Şi a venit astfel Nokia 1215, Burtosul.

Mi-a fost fidel, a rezistat lângă mine chiar dacă am avut între timp şi un alt Samsung, un smartphone;  a avut o baterie puternică, care îmi suporta orele prelungite de discuţii. Dar întocmai unui om, şi Burtosul 1215  a ajuns la sfârşitul vieţii lui, bateria nu mai are “suflu” şi cred că a venit momentul să îl înlocuiesc, şi de data asta cu unul cu mai multe opţiuni, cu unul mai deştept cum ar veni.

Dar totuşi de ce se numea Burtosul 1215? Pentru că pe durata vieţii lui a cam făcut burtică în dreptul tastaturii şi de fiecare dată când eram întrebată ce a păţit, spuneam că este însărcinat cu un Iphone. Şi cât în glumă sau în serios, se face că Burtosul meu a încetat să mai funcţioneze cu câteva zile înainte de lansarea în România a noului Iphone, Iphone 5.

Să fie un semn că ar trebui să îi respect trecutul obiectului drag şi să îmi achiziţionez un astfel de telefon deştept, că tot ziceam eu că va naşte un Iphone nou? Saltul ar fi totuşi prea mare. Însă noul Iphone face cu siguranţă cu ochii:

  • este cel mai subțire și cel mai ușor iPhone de până acum. Telefonul are un display impresionant de 4 inch și o carcasă elegantă din aluminiu. Chiar și căștile au fost complet reinventate.
  • se conectează la și mai multe rețele din toată lumea. Acum se poate naviga, downloada și transmite conținut la viteze remarcabile, de oriunde ne-am afla.
  • Cu optică avansată, lentilă personalizată și senzor de 8 megapixeli, iPhone 5 face poze de o calitate remarcabilă, chiar și panoramice.
  • are funcționalități inovative: Multi-Touch, ecran Retina Display și FaceTime.
  • este gândit pentru a maximiza durata de viață a bateriei. Astfel, nu e nevoie să ne limităm consumul.

Noul Iphone 5 va fi lansat de către Vodafone România joi, 1 noiembrie, începând cu ora 22:30, la Vodafone Experience Store din AFI Palace Cotroceni.

Şi chiar dacă nu va fi urmaşul Burtosului 1215, eu tot abia aştept să îl văd/butonez, căci cei ce sunt deja posesori ai lui prin ţările în care s-a lansat confirmă descrierile de catalog şi sunt foarte mulţumiţi de achiziţia făcută.

În România, iPhone 5 va fi comercializat începând din 2 noiembrie în magazinele Vodafone și ale partenerilor săi. Poate fi achiziționat după miezul nopții şi la evenimentul de lansare, ce va începe, după cum am mai spus mai sus, din seara zilei de 1 noiembrie.

Related Posts

6 thoughts on “Burtosul 1215 face loc unui Iphone 5

    1. da, m-am atasat de un telefon, pentru ca imi era drag, pentru ca mi l-am cumparat eu, pentru ca se mai intampla sa ne atasam de lucruri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: