Multe sunt cazurile în România în care pacienţi suferinzi de diverse boli au nevoie de sânge, dar se lovesc de problema absenţei acestuia.

Acum doi ani am aflat la Iaşi de cazul unei fetiţe de 8 ani care avea mare nevoie de sânge şi mare mi-a fost bucuria să aflu că aveam exact grupa de sânge compatibilă cu a ei. Am mers şi am donat în pofida insistenţelor apropiaţilor mei de a nu face acest lucru. Aceasta este mentalitatea multora dintre români cum că ţi-ai afecta sănătatea ta dacă faci acest lucru. Într-adevăr, sunt persoane care nu au voie să doneze pentru că nu îndeplinesc anumite condiţii. Dar dacă la mine nu exista niciun impediment nu am ezitat să fac acest lucru. Şi mai mare mi-a fost bucuria ca la Centrul de recoltare să o cunosc pe mama fetiţei care s-a bucurat foarte mult la aflarea veştii că am venit special pentru cazul ei. Ştiu că nu am făcut mare lucru pentru ea, căci cei 45o ml de sânge donaţi de mine erau doar o mică parte din cantitatea necesară fetiţei, dar măcar am reuşit să fac şi eu ceva pentru ea.

Şi în momentul de faţă sunt în desfăşurare mai multe campanii prin care se poate dona sânge pentru a oferi un sprijin în lupta cu diversele boli ale pacienţilor din spitalele româneşti.

Un astfel de campanie este cea iniţiată de Federatia Romana de Rugby, Campania Doneaza prin care jucatori, oficiali ai sportului cu balonul oval şi suporteri pot dona sânge pentru cei aflaţi în suferinţă. Cei interesaţi sunt aşteptaţi vineri 16 decembrie 2011  între orele 8.15 şi 13.15 , în bulevarduldul Mărăşti 18 – 20 (lângă Mănăstirea Caşin), pentru a se alătura acestei campanii!

Prima acţiune de recoltare la F.R. Rugby a avut loc luni, 01 februarie 2010, la sediul Federaţiei, iar aceasta este a şasea şi ultima acţiune de acest gen desfăşurată în anul 2011.

De reţinut: Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice înainte de donare (24 de ore), să nu fiţi răcit/gripat şi de asemenea să nu fiţi în cursul unui tratament stomatologic.

Eu voi merge să dozez şi sper să găsesc acolo cât mai multe persoane cu aceeaşi dorinţă de a ajuta persoane care au nevoie.

Pentru mai multe detalii legate de donarea de sange – cititi aici!

Related Posts

2 thoughts on “Campania donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: