Ce este Dumnezeu?!

”Ții primele trei degete de la mâna dreaptă unite aşa încât să facă un tot și cele două mici lipite strâns de palmă. Nu le dai drumu pentru că intră cel rău în rugăciunea ta. Apoi le apropii de frunte, apoi la burtă, ridici mâna şi o duci la dreapta, apoi la stânga, rostind: În numele Tatălui (la frunte), şi al Fiului (la burtă), şi al Sfântului (la dreapta) Duh (la stânga). Amin.” – asta este, cred prima amintire ce-mi vine-n minte legată de Dumnezeu, așa am aflat că-L pot chema mereu, atunci când am nevoie, să-mi fie aproape.

ce esteAu urmat rugăciunile. Pe la 5 ani deja învățam Crezul pentru a-l spune în fața bisericii. Am avut mari emoții în acea duminică. Eram ca la spectacol, toat lumea părea atentă la mine, eu jucam un rol important, eram acel copil care rostea în genunchi în fața altarului rugăciunea. Dar cu siguranță nu am simțit că spun ceva important pentru lumea prezentă, ci mai mult era prezența mea în fața lor cu acel text învățat cu mare conștiinciozitate.

Cu timpul am învățat mai multe, am cunoscut preoți, am vizitat mănăstiri, am fost surprinsă de harul unor mari preoţi în care am crezut, am purtat diverse discuții. Am avut mai multe necazuri în familie şi am cerut ajutor. De fiecare dată am spus rugăciuni și am făcut semnul Sfintei Cruci, dar niciodată nu am mers mai departe. Nu mi-am pus întrebări legate de proveniența ajutorului primit, de forța sau divinitatea care mi-o oferă,  mereu am crezut în ceea ce am primit şi am încercat să mulţumesc.

Dar sunt foarte multe persoane care se întreabă la ce se roagă de fapt sau pentru ce sau cum sau de ce.

Radu și Ștefan de la Casa Jurnalistului s-au gândit să caute răspunsuri la aceste întrebări. Ei muncesc de mare zor la proiectul Ce este Dumnezeu. Este unul provocator, băieții se plimbă cu spirit analitic și curajos printre culte, religii și află ce este Dumnezeu pentru fiecare. Au analizat România din acest punct de vedere, au muncit și încă o fac. Discută zilnic cu reprezentanți ai cultelor de la noi din țară, dar din păcate, pentru moment, ajung doar la cele prezente în București. Pentru a ne prezenta situația la nivel național au nevoie de ajutorul nostru, de susținere finaciară mai exact. Merită impulsionată această muncă şi de aceea merită susținut acest proiect.

În primul rând putem să-i urmărim pe pagina de facebook a proiectului, pe site unde vom găsi materiale pentru fiecare cult/ religie în parte şi nu în ultimul rând să îi sprijinim financiar pentru a reuşi să duca la bun sfarsit acest proiect.

1 thought on “Ce este Dumnezeu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *