Nu trebuie să fii fan al televizorului şi nu trebuie să ai neapărat unul, dar dacă vrei să vezi emisiuni de calitate poţi găsi în grila de programe a celor de la TVR soluţia la doleanţele avute.

Aceste emisiuni se regăsesc şi pe internet pentru a se bucura orice tip de consumator de un material de calitate. Bineînţeles că nu sunt tratate subiecte pe care oricine le poate gusta, înţelege, urmări, dar pentru fiecare există ceea ce-şi doreşte, căci la acest capitol democraţia este simţită cel mai bine.

Calitatea menţionată este regăsită în emisiunile care încurajează cultura, valorile, prezentul şi realitatea. Despre prezent şi realitate vorbesc toate televiziunile, totuşi nu ne determină prea mult să luptăm pentru binele nostru şi pentru a creşte ca oameni, ca naţie.

La TVR sunt prezentate modele de la care avem de învăţat şi printre emisiunile de acest tip se numără:

1) Profeşioniştii cu Eugenia Vodă – realizatoare face cunoştinţă publicului cu invitaţii folosindu-se de întrebări ce pun în evidenţă graţia, inteligenţa, valoarea acestora;

2) România deşteaptă cu Irina Pacurariu – sunt prezentate poveştile studenţilor români de la marile universităţi din lume.

3) Confesiuni cu Iuliana Marciuc – sunt invitate personalităţi reprezentative din diverse domenii

4) Nocturne cu Marina Constantinescu – reprezintă o călătorie spirituală alături de câte un creator de frumos: regizor, pictor, arhitect, scriitor.

5) Garantat 100%  cu Catalin Stefanescu

Acestea sunt doar câteva din realizările cu stil făcând o trecere între TVR 1 şi TVR 2. Nu se lasă mai prejos nici TVR Cultural sau TVR Info.

Nu cred că toată lumea din această ţară doreşte să urmărească emisiuni despre goliciunea vedetelor, secretele unor “ciuperci” apărute după ploaie de care nu ştim până în acel moment absolut nimic. Cât despre ştirile care ne apasă prin greutatea lor, a limbajului folosit pentru descriere, cred că este prea mult pentru cât putem noi duce.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: