Cinepolitica Film Festival 2014

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este dedicat filmelor cu tematică predominant politică (fie că este vorba de lungmetraje sau scurtmetraje, filme de ficţiune sau documentare), reunite sub sloganul „Singura noastră politică este cea a cinematografului”. Cu un concept original şi inovator, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra noastră, a tuturor.

cinepolitica

Competiţia Internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente, din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale.

Filmele sunt evaluate de un juriu internaţional, incluzând reputaţi experţi în cinema sau istorie şi politică, care stabilesc palmaresul festivalului, având în frunte Trofeul Cinepolitica. Programele speciale, necompetiţionale, cuprind filme grupate tematic, prezintă personalităţi importante ale lumii contemporane, analizează subiecte controversate, lansează provocări şi incită la dezbateri.

Câteva dintre cele mai interesante filme pe teme politice recente vor fi proiectate la cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, care va avea loc între 8 și 13 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu și Union.

Cele două mari secțiuni,Competiția și Panorama, vor aduce în discuție probleme actuale, de la libertatea de expresie în Rusia sau Iran, la protestele din diverse colțuri ale lumii, monopolul marilor companii farmaceutice, viitorul Coreei de Nord, dar și istorii din trecut despre decizii de stat care au schimbat vieți.

Gala de deschidere va avea loc marți, 8 aprilie, ora 20:00 la  Cinema Studio.

Tot la Cinema Studio va avea loc competiţia festivalului: o selecţie de lung-metraje recente, cu subiecte fascinante și controversate. Trailer-ele filmelor din competiție aici: www.bit.ly/1mpSz1W

La Cinema Elvire Popesco și Union vor avea loc programele speciale: proiecții tematice, dezbateri cu personalităţi importante ale lumii contemporane, masterclass-uri cu invitați de renume.

Programul complet va fi dezvăluit în curând și va fi disponibil pe site-ul festivalului, www.cinepolitica.ro.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: