#coffeelover – Ale de la Alef

Ușor retrasă și totuși destul de aproape de gălăgia orașului (Calea Victoriei), am descoperit această cafenea; nu este un loc mare, însă este simpatic; aici îți poți da întânire cu prietenii sau poți sta să lucrezi, să bei un flat white sau…ce ne recomandă Ale. 🙂 Faptul că este într-un loc retras este și un plus, după cum am spus deja, e liniște, dar poate fi considerat și un minus: nu ai zice când ajungi în zonă că acolo ar putea fi o cafenea. Aici se organizează și seri tematice, aveți o scuză dacă spuneți că vă place mai mult vinul (în detrimentul cafelei). 😀

Care este prima amintire care-ți vine în minte când te gândești la cafea?

Ale: Mi-o amintesc pe mama făcându-și cafeaua de dimineață, iar mie mi se părea foarte chic acest ritual deși la vârsta respectivă nu înțelegeam foarte bine gustul. Mereu mă trezeam în mirosul de cafea, și de atunci îl asociez mereu cu o stare de bine și de liniste.

Care este istoria care stă în spatele Alef? Cum ți-a venit ideea acestui loc?

Ale: Am fost o perioadă plecată din țară, având ocazia să călătoresc foarte mult. Mergeam extrem de des prin coffeeshopuri, unde vedeam cum cei care dețin acele locuri munceau, își creau o comunitate, și își puneau amprenta asupra cafenelei, de la selecția de băuturi până la metodele specifice de preparare și muzică. Așa s-a format în mintea mea un vis, fast forward câțiva ani mai târziu l-am și pus în practică.

De când a apărut Alef pe piață?

Ale: Aprilie 2018, mai avem puțin și facem un anișor 🙂

De la ce vine Alef ?

Ale: Ale de la Alexandra și F de la Fadi, partea masculină și partenerul meu în acea perioadă.

Ce are Alef în plus față de celelalte cafenele din oraș?

Ale: Vibe-ul si energia pe care le simți imediat cum ai trecut pragul cafenelei, comunitatea care crește pe zi ce trece, și nu în ultimul rând muzica.

Dacă ar fi să zici trei cuvinte despre zona în care este poziționată cafeneaua, care ar fi acestea?

Ale: Extrem de central dar totuși ascuns, fix în gangul în care ești sigur că nu e. Deci central, ascuns, gang.

Dacă ai fi client al Alef ce produs ți-ai comanda din meniu?

Ale: Flatwhite-ul și chai latte-ul nu trebuie ratate. Ah, și banana bread, are un sos de caramel sărat irezistibil.

Dincolo de afacerea aceasta, ce face Ale? Ce hobby-uri are? Pe unde ne mai putem întâlni?

Ale este o persoană extrem de pasionată de muzică, și încearcă să nu rateze niciun festival inclusiv internațional. Încerc în acest mod să îmbin și călătoritul. Ne putem vedea vara la Summer Well sau iarna pe terasa de la Control sau poate la un film la Elvire Popesco, o piesă de teatru sau un dirty disco la Apollo 111. Dacă nu, sigur ne vedem la un pahar de vin și o porție de cartofi prăjiți la Energiea.

La ce cafenele mai mergi (local, internațional)?

Ale: Cel mai des ajung la Bob, fiind și cea mai aproape de unde locuiesc. Internațional, Ibrik în Paris e prima mea alegere, Ben Rahim în Berlin. Locul care mi-a rămas în suflet e Maman din New York.

Îmi poți recomanda o melodie în loc de semnătură?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.