#coffeelover: Anca de la Beans&Dots

Într-un București aglomerat în care există clădiri wow (la vremea lor) care stau să-și ia adio de la oraș, cineva și-a făcut un plan să salveze Palatul Universul și-ntre timp și corpul B la care ajungi din strada actor Ion Brezoianu printr-un gang la care trebuie să fii atent să nu-l ratezi (se poate ajunge, bineînțeles, și din parcul Cișmigiu). Acest corp B este un spațiu generos în care și-au făcut loc un teatru, un bar, o cafenea desprinsă parcă dintr-un film internațional, un alt bar etc.

Cafeneaua nu pare cel mai călduros spațiu, senzație dată de pereții gri, perfecți pentru a fi încadrați în pozele perfecte pentru instagram 😀 Este într-un spațiu generos, te poți opri la masa mare sau te poți retrage-n colț, la geam, la masa cu canapea. Indiferent de locul pe care-l alegi, vei putea să te ocupi ore bune de treaba pe care o ai de făcut sau de subiectele pe care le ai de dezbătut cu vreun prieten sau e paginile pe care ți le-ai propus să le citești. Poți să și mănânci o tartă sau un sandwitch, poți bea o bere sau un vin, eu mă delectez mereu cu (cel puțin) un flat white.

Care este prima amintire care-ți vine în minte când te gândești la cafea?

Anca: Eram studentă și locuiam în gazdă undeva prin Berceni. Doamna la care stăteam obișnuia să facă dimineața cafea la ibric și mirosul îmbietor mă trezea mereu, oricât de mult aș fi stat să învăț în noaptea de dinainte și oricât de dimineață ar fi fost.

Care este istoria care stă în spatele Beans & Dots? Cum ți-a venit ideea acestui loc? Cand a aparut Beans&Dots?

Anca: Așa cum spunea James Freeman, fondatorul Blue Bottle Coffee : “People fall in love at cafes, people have a deep and important conversations in cafes, they meet people they might marry or go into business with or both, so it’s a great responsibility”. Cam așa a început și povestea Beans & Dots. Era o duminică friguroasă de Noiembrie 2015 cred, când mă aflam la o cafea la Steam Coffee Shop cu Adelina Ivan, partenera mea și discutam despre cum ne-ar plăcea nouă să arate un coffee shop, dacă ar fi al nostru. Un an și o lună mai târziu deschideam Beans & Dots. Pentru ca era Decembrie 2016, cu două săptămâni înainte de Crăciun, am deschis așa, mai mult pentru prieteni. Am revenit în forță pe 3 ianuarie 2017 când putem să spunem că a apărut oficial Beans & Dots pe piață. Ideea este inspirată din Berlin unde am văzut spații similare în perioada de doi ani pe care am petrecut-o acolo la școală de leadership creativ. Spații în care vii și poți să stai o zi întreagă fără să te plictisești, pentru că ai ce face.

De la ce vine Beans & Dots ?

Anca: Beans & Dots vine evident de la Boabe și Puncte adică de la cafea și design. Namingul și identitatea vizuală este făcută de către Acme Industries, o agenție de branding care a înțeles foarte bine ce ne doream de la identitatea de brand.

Ce are Beans & Dots în plus față de celelalte cafenele din oraș?

Anca: Beans & Dots este mai mult decât o cafenea, este un spațiu comunitar în care se întâmplă foarte multe lucruri, dincolo de cafea. Un spațiu unde ai un concept store cu obiecte de design, unde poți participa la expoziții de artă, lansări de carte, concerte și unde poți lucra. Vecinătatea cu Mezanin și Talent Garden ne permite să oferim celor care ne deschid ușa un loc unde poți să îți petreci timpul fără să te plictisești, alături de oameni ca tine.

Dacă ar fi să zici trei cuvinte despre zona în care este pozitionata cafeneaua, care ar fi  acestea?

Anca: Aș putea reduce chiar la două cuvinte: “În Univers” 🙂 Mai exact în Palatul Universul.

Dacă ai fi client al Beans & Dots ce produs ți-ai comanda din meniu?

Anca: Un Cold Brew Tonic și o tartă cu biscuiți, ciocolată caramel și cremă mascarpone făcut special pentru noi de către prietenii de la Sirop.

Dincolo de afacerea aceasta, ce face Anca? Ce hobby-uri are? Pe unde ne mai putem întâlni?

Anca este om de marketing și comunicare, mama lui Viktor (3 luni) și muncește pentru industria bancară de peste 16 ani, timp în care a coordonat campanii și proiecte de branding, marketing și comunicare. Îi place mult să călătorească, iubește Berlinul, merge la concerte și festivaluri și are mulți pantofi. Este pasionată de artă contemporană și pentru o perioadă a scris despre asta pe blogul personal, însă, la un moment dat, s-a plictisit. Preferă să privească arta mai mult decât să scrie despre ea și nicio călătorie nu se întâmplă fără a vizita o expoziție. O puteți găsi aproape zilnic la Beans & Dots, dar și la evenimente de artă și design și la concerte de muzică rock.

La ce cafenele mai mergi (local, internațional)?

Anca: În drum spre birou mă opresc aproape zilnic să îmi iau cafea “to go” de la prietenii de la Steam Coffee Shop și de prânz obișnuiesc să mănânc și beau cafea la Trofic. La Berlin evident că merg la The Barn Coffee Roasters de unde aducem și noi cafeaua pentru Beans & Dots, la Soho House Coffee Shop & Concept Store sau la Voo Store unde servesc cafea prietenii de la Companion Coffee de unde aducem și noi ceaiurile Companion Tea. Când sunt în San Francisco sau Los Angeles merg la Inteligentsia Coffee sau Stumptown Coffee Roasters, la Londra la Prufrock Coffee și în Antwerp la St. Vincents Coffee Shop & Concept Store.

Îmi poți recomanda o melodie în loc de semnătură?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.