Concert Alina Manole la Iasi

Concomitent cu venirea adevăratei primăveri a poposit la Iași Alina Manole. Pentru cei care nu știu despre cine vorbesc, Alina Manole este o folkistă, a scos un album în martie 2009, „Luna pătrată“, se implică în proiectele pe care le susţine; este  sociolog, dar, în primul rând, este o persoană care efectiv oferă zâmbete și stare de bine la toată lumea.

Ea afirmă că ascultă muzică pentru că sufletul ei trebuie să șe așeze pe note ca să poată respira. Piesele ei vorbesc despre practica iubirii, despre amante și divorțuri, despre îndrăgostiți teribili care împart luna și se ascund de sirene, despre greieri, cărăbuși și alte vietăți simpatice, despre lumina după-amiezelor și ploile inimii. În concerte veți auzi despre prietenul ei invizibil sau despre iubiri așa și-așa, cu umor si duioșie, fără încrâncenare, cu zâmbet în colțul gurii. (sursa)

Am mai încercat anul trecut să ajung anul trecut la un concert al Alinei Manole, la București, dar scuzele/motivele nu își au rostul, cert este că nu am mai ajuns să o ascult. Când am aflat ca va veni în vizită și în dulcele târg al Ieșilor, cu ocazia Zilelor Pascale la Radio Iași, m-a cuprins o emoție puternică, căci în sfâșit urma să am ocazia să aud o voce pe care o știu doar de la radio sau din postările de pe internet, înregistrări și care îmi place nespus de mult. Concertul a avut loc în sala Foaier a Radio Iași, începând cu ora 19.

După ce am urmărit concertul Alinei Manole am realizat un lucru: că nu a venit la Iași doar să ne cânte, respectiv încânte cu a ei voce, ci să ne transmită zâmbete și stare de bine. A zâmbit tot timpul și prin desele ridicări din umeri asemeni unui copil care susține doar adevărul arăta cât de mult vrea să se apropie de sufletele noastre. Și a reușit cu siguranță. Cu a ei voce caldă, dar în același timp puternică, ne-a desenat în note și acorduri un joc al emoțiilor. Ne-a plimbat cu măiestrie și gingășie pe cărările inimii, cărări mai line sau mai abrupte, în funcție de momentul indicat.

Timp de oră am simțit că sunt într-o altă lume și nu exagerez deloc. Datorită relației strânse existente între ea ca om, voce și suflet, dar si cooperarea dintre Alina Manole si cei doi colegi ai săi, a ieșit un concert minunat și cu siguranță voi urmări și alte apariții ale ei.

Mărturisesc că acum în timp ce scriu acest articol ascult CD-ul “Luna pătrată” și mă simt tare bine. Mă liniștește și ma face să port un zâmbet mare pe față.

Felicitări Alina Manole! Ai o voce minunată, dar și tu ești la fel!

P.S.: un mare MULȚUMESC Iustinian pentru poze!!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: