Big Build este o initiativa a asociatiei Habitat for Humanity Romania care isi doreste sa aduca o schimbarea in viata romanilor. Proiectul de constructie accelerata a dat in utilizare 32 de locuinte incepand cu 2009, iar anul acesta isi propune sa ridice simultan in doua locatii (Oradea si Preajba, langa Craiova) 14 locuinte in doar 5 zile.

Care este scopul acestei asociatii? Habitat for Humanity România îşi doreşte să aducă o schimbare în viaţa lor:

–5 milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie

–1 milion de români nu au încălzire, apă potabilă sau toaletă

–41.2% din populaţia României nu are baie sau duş

–55.3% din populaţia României trăieşte în locuinţe suprapopulate, în timp ce media în Europa este de 17.8%

–28.6% din populaţia României se confruntă cu deteriorarea severă a locuinţelor, acesta fiind procentajul cel mai mare din toată Europa

–Blocurile construite înainte de 1980 au nevoie serioasă de renovare a infrastructurii, a sistemului de încălzire şi a acoperişurilor

 Asociatia Habitat for Humanity isi propune prin proiectul Big Build:

  • 14 locuinţe construite în 5 zile, în perioada 1-5 octombrie 2012, simultan în două locații: Oradea și Preajba(lângă Craiova)
  • Îmbunătăţirea radicală a nivelul de trai pentru 8 familii dintre cele mai sărace, 5  din judetul Dolj și 3 din judetul Bihor.
  • Responsabilizarea beneficiarilor Big Build prin implicarea lor în construcţia propriilor case, prin efectuarea, de către fiecare familie beneficiară, a 600 de ore de voluntariat.
  • Promovarea voluntariatul naţional prin conştientizarea de către public a valorii spijinului acordat voluntar de membrii comunităţilor.
  • Promovarea implicării mediului privat în acțiuni de responsabilitate socială.
  • Implicarea comunităţii locale în acest proiect şi sporirea spiritului de solidaritate între membrii acesteia.
  • Adresarea problemei comunităţilor vulnerabile şi atragerea de fonduri pentru rezolvarea situatiei de locuire precara.

In afara de perioada copilariei in care cosntruiam casute pentru papusi sau pentru pasarele, nu am avut contact direct cu construirea unei case. Insa stiu ca multe persoane au nevoie de una, multi oameni sunt pe strazi, nu isi permit minimul necesar, nu au posibilitatea sa ofere copiilor nici macar acei minim 4 pereti si un acoperis deasupra capului.

Insa, pe 2 octombrie voi “da piept” efectiv cu ceea ce inseamna construirea unei case, caci nu este de ajuns doar sa fiu constienta ce inseamna nevoia de a avea una efectiv. Voi merge in comuna Preajba, langa Craiova pentru a contribui prin mubca la construirea unei case. Astept cu nerabdare aceasta zi in care voi fi implicata la:  partea de montare sistem învelitoare;  închidere  pereti băi cu vidiwall; montare schelă; montare termosistem; aplicarea plasă fibră de sticlă în primul strat de tencuială; execuție glafuri; montare gipscarton tavan; montare gipscarton pereți; montare colțare exterioare.

Voi construi alaturi de Razvan BaciuAndreea StanAuras MihaiOana BratilaAlin Pandaru, Alex TunaruToma NicolauAndra ZahariaAdrian CiubotaruLavinia BiberiElena CiricRuxandra Predescu. Cristian Clita (va scrie un guest post pevictorkapra.ro), Dan DragomirAndreea Burlacu , Lavinia MaricaIonut Oprea si Anca Duma.

P.S.: AdVenture și Fundația Vodafone ne asigură transportul și masa in comuna Preajba.

Related Posts

One thought on “#Construim – Big Build 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: