Cu ce poze rămânem?!

Am adunat de-a lungul ultimilor ani destul de multe poze, amintiri cu cei dragi, însă niciuna printată pe hârtie. Mi-am tot zis că hard disk-ul extern și laptopul îmi vor fi cei mai buni prieteni în momentele în care voi dori să-mi amintesc de momente din trecut. Așa cum nici oamenii nu sunt niște constante în relații, iată că și HD-ul a decis să ne despărțim și degeaba i-am adresat/închinat tot felul de texte, rugăminți, a decis să nu se mai deschidă, niciodată, nici măcar în fața doctorilor. Și uite așa am rămas eu fără vreo poză din perioada liceului, facultății, poze cu tata, poze cu familia. Asta pentru că m-am lăsat dusă de valul digital și nu m-am gândit vreo secundă să am și poze imprimate pe hârtie.

instantlybe3Noroc cu instagramul și cu facebook-ul că mi-au mai păstrat poze din ultimii ani. Dar cum nu am postat poze cu familia, iată că am rămas fără acestea. Poate e vremea să revin și la formatul anterior de poze, printate pe hârtie fotogradică, să mai păstrez din amintirile la care lucrez în prezent, să fiu sigură că peste ani nu o să uit câte uși am vânat pe străzile tuturor orașelor în care an ajuns sau câte cafele și-au făcut locul în viața mea, cum m-am înțeles cu pisicile sau câte lalele am primit de-a lungul vremii.

Pentru un astfel de plan există instantly.be , un serviciu online prin intermediul căruia ne putem printa oricare din pozele digitale, ca mai apoi să fie livrate oriunde vrem.

Putem alege din pozele pe care le-am postat pe Facebook, Instagram sau pe care le avem stocate în laptop, PC sau alt device (cei norocoși). Le dăm la printat a doua zi după ce am plasat comanda şi le primim imediat ce sunt gata. Toate pozele sunt imprimate pe hârtie de calitate asemănătoare cu cea de fotografie, cei de la Instantly.be folosind o imprimantă digitală de ultimă generaţie. Hârtia este întotdeauna albă şi culorile ies deosebit de puternice. Fiecare fotografie are exact 9 x 10.7 cm.

În plus, pentru o sumă mică de tot, putem opta să primim pozele într-o cutiuţă de carton concepută special pentru  acestea, care le va proteja de praf fără probleme. Într-o astfel de cutie încap până la 50 poze.

”Acest proiect a apărut dintr-o nevoie ‘personală’ de a printa pozele de pe Instagram. Dar s-au gândit să facă din asta ceva mai mult, asa că au tot ‘construit’ pe baza printurilor. Publicul, momentan, este extrem de variat. Sunt mulți tineri ce fac cadouri părinților care-și doresc poze cu copiii lor ‘de când s-au facut mari’. Cum au reînviat, parcă, vinilurile, așa parcă reînvie și fotografiile printate.”

Eu mi-am ales câteva dintre pozele de pe interneți și abia aștept să le primesc și să îi dau și mamei câteva, de ce nu, având în vedere că ne vedem destul de rar și ea refuză să se împrietenească cu tehnologia și cu internetul. :D Să avem grijă de amintirile noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *