“Eram pe front cu ai mei colegi de trupă şi deodată a explodat la câţiva metri de noi o bombă. Toţi am fost doborâţi,  nu mai ştiu ce a urmat, nici măcar o ceaţă nu-mi apare în minte prin care să pot întrezări crâmpeie din ceea ce a urmat. Îmi amintesc doar că eram pe patul de spital şi conducătorul de trupa ne-a spus: cu chef de viata înainte, vom supravieţui ostaşii mei. Şi am invins, noi toţi, şi cei din spitale şi cei care s-au ridicat şi au luptat. Cu chef de viata am învins.”

Aceste cuvinte îi aparţin bunicului meu şi mi le adresează cu o mare seninătate acum, la cei 94 de ani, dar pe care mi le repetă de ani buni, de fapt de când am eu primele amintiri alături de el, 3-4 ani să fi avut. Şi mereu îmi repetă povestea şi de fiecare dată îl intreb: cum poţi să ai chef de viata când simţi că eşti răpus de greutăţi şi cum să mergi înainte tot cu acelaşi chef de viata. Şi el îmi repetă cu aceeaşi seninătate: chef de viata nu mai au cei care nu au reuşit să se mai ridice de pe frontul de luptă de atunci, din tineretea lui sau de pe frontul de lupta cu viaţa. În rest nimeni nu are voie să afirme că nu mai are chef de viata, indiferent care ar fi motivul.

Şi are dreptate. Nu ne putem lăsa doborâţi atât cât mai avem suflu, cât timp sângele ne mai curge prin vene. Trebuie să avem chef de viata, căci viaţa merge înainte. Când se opreşte, atât a fost.

Chef de viata trebuie să avem chiar daca este luni şi noi abia ce am terminat de petrecut în week-end; chef de viata trebuie să avem şi atunci când nu ne reuşeşte un proiect; chef de viata trebuie să avem şi când de lângă noi dispare cineva, indiferent de modalitatea de realizare a acestui fenomen. Viaţa noastră continuă. Şi pentru asta avem nevoie de tărie de caracter şi de încurajări pozitive. Tăria ne aparţine, iar încurajările ni le oferă enciclopedia chefului de viata.

Aceasta este o sursa de inspiraţie pentru energie pozitivă şi modalităţi de descreţire a fruntii. Un generator de flexiuni ale chefului de viaţă. Flexiuni de chef, genuflexiuni de chef, sărituri, pasul strengarului şi orice altceva care dă o stare de bine.

Aşadar, înainte în poveste şi să sperăm că de-aicia mult mai este! Aşadar, cu chef de viata înainte!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: