Țin să prezint în rândurile următoare faptul  că m-am cam săturat de cei care nu știu sau nu vor să testeze apa și săpunul, nu cer mai mult. Fac referire aici la persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun și nu se gândesc deloc la mirosul pe care îl împărtășesc celor cu care împart respectiva călătorie.

Nu e nevoie de utilizarea unor parfumuri scumpe, de firma, de nu stiu ce deodorante sau produse cu specific odorizant :)), dar cred că apă și săpun au toți. Și dacă nu vor să utilizeze nici minimul posibil eu insist să facă mișcare și să nu urce în mijloacele de transport în comun pentru că e și aerul pe care îl respir îl respirăm noi ceilalți pericol. Plus că marea majoritate a acestor persoane nu au asupra lor nici bilete. Cum vine asta? Noi călătorii plătim ca să circulăm cu aceste mijloace, dar suntem nevoiți să suportăm toate specimenele de mirosuri emanate de cei care circulă și pe gratis pe deasupra. Dacă ar respecta această MINIMĂ condiție de a se spăla și de a mai elimina din gradul de poluare nu cred că ar fi o așa mare problemă faptul că nu au bilet.

Astăzi de exemplu a trebuit să merg dintr-un capăt într-altul al orașului, bineînteles cu autobuzul. Din primele secunde am fost doborâtă de mirosurile răspândite de câțiva colegi de drum; am incercat să îmi folosesc haina, un servețel pe post de mască, însă nu prea am reușit. Extrem de enervant a fost faptul că dintr-o stație a urcat o doamnă cu un cățel și unul dintre “parfumați” a spus doamnei că ar fi trebuit să lase câinele acasă că sigur va răspândi mirosuri neplăcute pentru el și ceilalți călători. Adică o persoană care nu știe ce apa și săpunul a contestat călătoria  câinelui, ceva de genul “Vede paiul în pădure și nu vede bârna din fața nasului“.

Și mi-e teamă că sosirea verii va amplifica aceste mirosuri; deja mă gândesc cu groază la acest fapt. Ar trebui organizate campanii în mijloacele de transport în comun pentru evidențierea importanței mirosurilor emanate, a igienei mai exact.

Related Posts

5 thoughts on “Cu mirosul nu e de joaca

  1. Asta e partea proasta in Romania, ar trebui sa te strangi cu niste colegi care sunt putin nesimtiti si sa dati sapunuri, de alea ieftine prin autobuz sau sa le spuneti in fata:”Bai nene, mai spala’te!” poate asa se vor simti putin. Dar trebuie sa fi nesimtit rau de tot sa nu iti pese decat de tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: