Cu Roza-Petra la Kilometrul verde

Roza-Petra este dovada faptului că atunci când crezi cu adevărat în vise, ele pot să devină realitate. Roza-Petra este noua mea bicicletă şi poartă acest nume pentru că este puţin colorată în roz şi pentru că nimeni nu ma strigă după cel de-al doilea nume, Petronela, chiar dacă mi-ar fi plăcut tare mult.  I-l cedez într-o oarecare măsură, uşor schimbat, bicicletei pentru că este cadou primit în cinstea acestui nume. Mi-am dorit-o şi am primit-o în dar. :D [ o bicicletă precum cea din poză aş dori eu să fac cadou mamei mele]

Cu toate că deja am ieşit cu ea la pedalat şi saptămâna ce urmează voi proceda la fel, cel mai important drum pe care îl voi străbate cu ea va fi pe 30 iunie, la Kilometrul Verde.

Kilometrul Verde este un eveniment care se va desfășura pe data de 30 iunie 2012 pe viitoarea autostradă București-Ploiești. Bicicliştii nu vor pleca toţi din acelaşi loc, ci vor pleca simultan de la cele două capete ale autostrăzii, Bucureşti, respectiv Ploieşti, iar locul unde se vor întâlni, se va denumi Kilometrul Verde.

Prin numărul mare de biciclişti  pe care evenimentul doreşte să-i aducă în acelaşi loc şi prin anvergura traseului propus, organizatorii speră că vor reuşi ca în data de 30 iunie să înregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din România.

Defăşurător:

 • Toți participanții trebuie să fie la punctul de intrare pe autostrada la ora 9:00, când va începe distribuirea de badge-uri cu numere, până la 9:45.
 • De la ora 9:45 la ora 10:00  vom face o ședința tehnica în care se vor comunica informațiile necesare tuturor participanților. Fiind un drum încă nedeschis circulației publice, accesul copiilor va fi permis dacă sunt supravegheați de cel puțin unul dintre părinţi sau tutorii legali. În cazul în care hotărați să veniți cu copilul dumneavoastră (cu vârsta până în 14 ani), deplasarea până la punctul de plecare se va face obligatoriu cu autoturismul.
 • Începând cu ora 10, bicicliștii se vor pune în mișcare (în ambele puncte de plecare), coloana fiind deschisă de o paradă a copiilor. Dacă doriți să-i oferiți copilului dumneavoastră această bucurie, vă rugăm să veniți cu el în faţa coloanei cu 10 minute înainte de ora de start. (la ora 9.50)
 • Părinţii vor pedala separat, pe banda de urgenţă. Între copii şi coloana de bicicliști vor exista 3 rânduri de voluntari care vor asigura separarea grupurilor.
 • După aproximativ 10 minute coloana se va opri până când toți copiii se vor retrage alături de părinţi pe banda de urgenţă. Vă rugăm să-i supravegheați până când toți bicicliștii vă vor depăşi. Apoi, în funcție de vârsta copilului dumneavoastră, hotărâți distanţa pe care vreți să o parcurgeți în continuare sau dacă vreți să vă întoarceți la mașina. În cazul în care copilul dorește să pedaleze în continuare vă rugăm să vă asigurați că este bine protejat de soare şi că va avea suficientă energie pentru a se întoarce.
 • Pentru mulți dintre dumneavoastră participarea va presupune prezenţa de la ora 8:00 până în jurul orei 17:00. Este obligatoriu să aveți la dumneavoastră suficientă hrană si apă. La locul evenimentului nu veți avea posibilitatea procurării acestora. Dacă vor interveni schimbări, vă vom anunța prin e-mail-ul pe care l-ați transmis la înscriere.
 • Pentru resturile menajere veți găsi saci de depozitare pe banda de urgenţă. Este important pentru imaginea comunităţii bicicliștilor să fim atenți ca şi cei din jurul nostru să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate.
 • Deplasarea se va face doar pe benzile de circulație, lăsându-se liberă banda de urgenţă. Banda de urgenţă reprezintă prima bandă din partea dreapta. Puteți opri pe banda de urgenţă ca să vă odihniți sau ca să vă reparați bicicleta, dar cât mai aproape de parapetul drumului.
 • Punctul de întâlnire al coloanelor de bicicliști va fi aproximativ la mijlocul autostrăzii. Coloanele vor opri paralel una lângă cealaltă între 12:30-13:00, orele când estimam că toți bicicliștii vor putea ajunge. În acest interval orar se vor face fotografiile care vor marca evenimentul şi se va anunța oficial numărul total al  participanților. Apoi, dacă doriți să vă întoarceți, vă rugăm să vă deplasați pe celălalt sens de deplasare.
 • Dacă doriți să continuați drumul încă o porțiune, vă rugam să aveți în vedere faptul că  la ora 15:00 voluntarii vor forma doua rânduri de bicicliști care vor începe evacuarea autostrăzii pornind de la mijloc spre ambele capete. De aceea trebuie să ştiţi că începând cu ora 15:00 trebuie să vă îndreptaţi spre cel mai apropiat capăt al autostrăzii (Bucureşti sau Ploieşti).
 • La ora 17:00 autostrada va fi deschisă pentru traficul auto astfel încât mașinile de întreținere să se asigure că autostrada este în perfecta stare.
 • Nu va fi permis accesul mașinilor personale, ci doar cel al mașinilor autorizate

Actiunea se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care incurajeaza programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile si performantele bicicletelor utilizate.

Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntarpentru organizarea acţiunii, precum şi cele mai recente ştiri pe acest subiect, vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pe pagina de Facebook a CBB sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: