Cum se stinge beculețul roșu?!

Există zile în viața noastră în care ne este aproape imposibil să mergem la shopping prin mall-uri, având în vedere programul încărcat de la birou. Există și zile în care bugetul nostru stă sub semnul unui beculeț roșu care nu ne permite achiziționarea produselor de pe lista de urgență: un cadou, un produs care doar în ziua X poate fi găsit la reducere etc.

LAMP60RDCu timpul petrecut pe la mall-uri poate o mai rezolvăm noi cumva, mai avem o duminică liberă, mai cedăm o oră din ziua de trebăluit prin casă, dar cum rămâne cu beculețul roșu? Uneori putem apela la prieteni, dar se întâmplă să nu fie nici bugetul lor unul favorabil doleanțelor noastre. Așadar, ce putem face dacă mai sunt, de exemplu, 15 zile până la salariu și mâine trebuie neapărat să facem un cadou și nu avem cum să amânăm această situație și nu găsim niciun prieten care să ne poată oferi un mic împrumut.

Evident, există și o soluție de rezervă, un microcredit. Da, unul pe care îl putem solicita fără a trece prin birocrația actelor, aprobărilor și statului pe la cozi. Microcreditele sunt cea mai bună soluție pentru nevoi financiare mici și urgente. Mic înseamnă redus în raport cu veniturile lunare ale fiecărui solicitant. Este vorba de o creditarea responsabilă, aliniată cu capacitatea de rambursare a fiecăruia.

Așadar, soluția salvatoare pentru stingerea acelui buton roșu este un microcredit:

  • pentru oricine are minim 24 de ani și are venituri lunare;
  • pentru nevoi urgente și neprevțzute – deci trebuie obtinut repede;
  • în sumă relativ mică – deci care poate fi rambursat în mai puțin de 45 de zile (acoperirea unei sume de până la 1290 de lei );
  • ușor de rambursat – adică reprezintă doar o mică parte din venitul lunar al familiei.

De exemplu: dacă eu îmi doresc să fac un mic cadou tatălui meu, un minunat ceas la 450 de lei, dar iau salariul abia pe 14 decembrie și eu nu mai am niciun ban pe card, i-l pot da fără nicio problemă pe 1 decembrie, deoarece pot lua un microcredit de 500 de lei,  împrumutați pentru 2 săptămâni, dând înapoi 609 lei.

Evident, dacă-mi doresc o vacanță-n Dubai, nu e recomandat să apelez la această soluție, dar pentru cadourile micuțe pot solicita un microcredit fără probleme.

Simplu și fără prea multe bătăi de cap :D

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: