DeLonghi în viața mea

De mai bine de o lună relația mea cu cafeaua a trecut la un alt nivel. Nu am renunțat la ea, nu am redus-o, merg în continuare la cafenele și descopăr orașe prin ele. Însă am transformat ibricul într-un obiect de decor. Îl păstrez, doar e primit în dar de la mama. Și nici nu mă mai plâng că nu am filtre pentru a-mi face repede un V60 sau că n-am cafea măcinată-n casă.

Am acum în posesie un super espressor care-mi face și spumă, care are și-o soră lângă pentru râșnit cafeaua. Subiectivă fiind la capitolul culori, am fost cucerită din prima, e pe negru espressor-ul, o bilă albă având încă de la prima vedere. Aceste două instrumente care-mi fac momentele în care beau cafeaua acasă minunate (nu zic dimineți pentru că am apelat la ele și la prânz și spre seară) mă ajută să-mi duc pasiunea pentru cafea la un alt nivel. Nu voi fi barista vreodată, nici vorbă de reconversie profesională, nici vorbă să renunț la cafenele pentru că sunt alte lucruri care mă leagă în primul rând de aceste locuri: oamenii, atmosfera, muzica, tot ce oferă ele. Însă acest aparat, cu denumire tehnică Espressor cu pompă EC685.R face minuni la casa mea. :D

E practic și flexibil pentru că mă ajută să trec de nivelul cafea cu lapte peste, acum pot face chiar și un FlatWhite la mine acasă, fac și-un ceai dacă am musafiri care insistă că după prânz cafeaua te ține prea viu.

Performanța e ridicată pentru că temperatura este controlată (thermoblock se numește sistemul de încălzire care mă ajută să ajung la temperatura perfectă), plus pompa care-i performantă și ea. :D

Pot adăuga aici și stilul. Altfel arată bucătăria cu acest instrument în ea, strat metalic strălucităr, atingeri cu finisaj mat și e pe negru, nimic nu poate fi mai presus. :D

Și-am spus că am scăpat și de grija cafelei râșnite pentru că am lângă espressor și râșnița de cafea numită tehnic KG 520.M. Această minunăție are și ea niște super calități. Pot să-mi aleg dimensiunea cafelei măcinate: pentru espresso, filtru etc., numărul de căni de cafea pe care le voi face (să nu râșnesc cumva în plus) și mai are și două opțiuno: pot râșni direct pe recipientul pentru pulbere sau într-un borcan special pe care-l închid ermetic.

E un lucru bun la casa mea și ce este de reținut este faptul că espressorul, dar râșnița pot fi transportate foarte ușor. Dacă plec în vacanță și știu că voi sta câteva zile și cafea cu siguranță nu am șanse să găsesc după bunul plac, cele două aparate îmi vor face cu siguranță viața mai ușoară.

Acum e foarte bine și cafeaua utilizată să fie una măcar decentă. Că nu e de-ajuns să fie un aparat performat dacă se folosește o cafea de calitate redusă.

La cât mai multe cafele!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *