Despre culoarea mea dragă – verde

Verdele semnifică viaţă,natură, speranţă şi libertate. Este culoarea care ne dă liber de trecere la semafor, prin urmare o putem considera culoarea siguranţei. Este de fapt culoarea siguranţei în mod teoretic, căci niciodată nu putem fi siguri şi protejaţi când trecem pe culoarea verde a semaforului. Trebuie să învăţăm să aplicăm această teorie, atât ca pietoni cât şi ca şoferi.

Când apare această culoare în natură ştim cu siguranţă că începe să prindă viaţă totul în jurul nostru. Benefic, verdele dobândeşte şi o valoare mitică, aceea a păşunilor verzi (“green pastures”), ale raiurilor înverzite ale iubirilor din copilărie (“vert paradis des amours enfantines”).

Verdele păstreaza totuşi, o caracteristică stranie şi complexa, care ţine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor şi verdele mucegaiului, simbolizând viaţa şi moartea. Este imaginea adâncimilor şi a destinului.

Verdele este recomandat pentru camera copiilor pentru că îi linişteşte. Este utilizat că succes şi în lupta împotriva iritabilităţii. Această culoare este coniderată a fi marele calmant al celor iuţi la mânie sau irascibili şi al nervoşilor cronici.

În materie de oftalmologie se spune că lentilele de ochelari verzi sunt cele mai protective pentru ochiul uman. În caz că voi reuşi să suport lentilele voi folosi cu siguranţă aceată culoare, fiind preferata mea, culoarea care îmi inspiră încredere de fiecare dată când o introduc în vestimentaţia mea, adică tot timpul. :))

Despre verde sunt prezente şi opinii negative, cum că ar prevesti o stare de rău, mai ales în desenele animate când  personajele care au o stare de rău se colorează în verde. Dar asta se întâmplă, sper, doar în desenele animate.

Cea mai interesantă informaţie despre această culoare mi s-a părut cea referitoare la rochiile de mireasă care cândva prin anii 1400 erau verzi. Acum fertilitatea este simbolizată prin alb. puritate,dar cu siguranţă în momentul meu cel mare voi alege să port o rochie de culoarea verde. Va fi momentul meu şi eu voi decide ce să port.:D

Se spune că persoanele care preferă culoarea verde sunt mai înclinate spre dezvoltare sau spre progres. În plus sunt buni ascultători şi persoane de încredere care ţin de cele mai multe ori la secretele altora mai mult decât la cele proprii. Şi consider această afirmaţie ca fiind una complet adevărată, chiar îmi place să îi ascult pe ceilalţi şi aventual să le dau şi sfaturi, mult mai mult decât îmi place să vorbesc despre mine, despre ale mele.

O informaţie amuzantă legată de această culoare este cea referitoare la costumul lui Moş Crăciun inainte de anii 1950 despre care se zice că a fost verde. Se zice că cei de la Coca Cola au fost cei care l-au îmbrăcat pe cunoscutul Mos Crăciun în haine roşii.

În Londra există un pod (Podul Blackfriar) de pe care mulţi sinucigaşi alegeau să-şi pună capăt zilelor, iar după ce acesta a fost vopsit în culoarea verde, se spune că sinuciderile au scăzut cu peste 30%. Acest lucru cred că se trage din faptul că pentru vechii egipteni culoarea verde era o culoare sacră, reprezenta speranţa şi bucuria. De aceea în acele vremuri templele aveau etaje verzi.

Tot o informaţie interesantă este cea prin care se zice că acum ceva ani, in 1960, in liceele din America, homosexualii care vroiau să fie recunoscuţi în fiecare zi de joi se îmbrăcau în verde total. De apreciat e faptul că nu alegeau anonimatul pentru ceea ce erau cu adevărat.

Toate acestea mi se par informaţii destul de interesante şi parte din ele îmi sporesc gradul de îndrăgire pentru această culoare dragă mie.

Related Posts

4 thoughts on “Despre culoarea mea dragă – verde

  1. Multumesc pentru informatii!Continutul e destul de consisten!
    Bravo!:>:>
    Si eu prefer verdele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: