Despre experiența Real Escape Room

Conceptul de “escape room” a apărut pentru prima oară în Japonia, sub forma unor jocuri online în care trebuie să evadezi dintr-o cameră închisă. Ulterior el este transpus în realitate. În acest moment jocul de escape room este o activitate răspândită în toată lumea.

Un grup de persoane sunt închise într-o cameră și odată intrate, persoanele primesc provocari care le determină să comunice între ele și să pună cap la cap toate indiciile, puzzle-urile, pentru găsirea unei rezolvări cât mai rapide. Evadarea din cameră este pe deplin câștigată atunci când sunt găsite toate indiciile în timpul oferit (60 de minute).

Este o competiție frumoasă și în același timp este nevoie și de spirit de echipă. Lucrul individual nu este tocmai recomandat.

11054489_409168299285551_5133921395510042042_oÎn ultima perioadă, tot mai multe persoane din jurul meu au apărut cu povești despre cât de frumos e, cât de incitant și antrenant este să descoperi o cameră nouă și să înveți să te descurci în situații critice. Nu am înțeles mare lucru, toți erau încântați și nimeni nu povestea nimic.

Cum eram destul de curioasă, am acceptat fără ezitare invitația celor de la Real Escape Room de a intra în spiritul competiției, de a rezolva puzzle-uri alături de oameni care nu-mi erau cunoscuți până atunci, fapt care mi-a cam dat emoții inițial. Poate că a fost mult mai bine că nu-mi cunoșteam coechipierii. Am cunoscut astfel oameni noi în situații oarecum critice și am construit strategii împreună și … aproape am reușit să evadăm. Am fost la câteva secunde de victorie, dar nu am reușit să câștigăm.Va exista cu siguranță o dată viitoare. Am fost convinsă.

Real Escape Room este pentru toată lumea (la copiii sub 14 ani este o condiție, trebuie insoțiți de un adult). Distracția din acest spațiu este numai bună pentru orele de după terminarea programului de la birou, alături de colegi, prieteni.

10463652_386531041549277_6767766447801982218_o

La Real Escape Room puteți găsi chiar the real escape, fiind o franciză directă din Japonia, acum într-o singură locație, în curs de extindere în București.  Se află pe strada Ionel Perlea nr.19, în apropiere de Parcul Cișmigiu. Din data de 3 mai 2015 propune 4 camere, două cu dificultate 4 din 5 (Prison Break și Slaughter House) și două cu dificultate maximă (Room 13 și Autopsy). Prețurile pornesc de la 30 de lei, pentru elevi și studenți, și ajung la 65 de lei de persoană, pentru echipele formate din doi jucători. Mai multe detalii despre tarife și rezervări găsiți aici.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: