Despre oglindă

De multe ori m-am întrebat care este adevărata însemnătate a unei oglinzi.

Ştiu că ne ajută să ne observăm înainte de o întâlnire, înainte de a merge la şcoală, la servici, ne putem aranja. Ne putem vedea defecte, calităţi, toate sunt în faţa noastră datorită acestui reper al propriei noastre imagini exterioare, reflectare a realităţii palpabile, oglindire a realităţii, a acelei realităţi de dincolo de obiecte şi aparenţe.

Oglinda este percepută de noi în mod diferit, în funcţie de vârsta noastră, căci până ajungem la adolescenţă vedem doar ceva material. “Ce bine îmi stă părul! Am un look atrăgător!” sau “Oare această nuanţă de machiaj se potriveşte cu jacheţica mea?”. Acesta reprezintă monologul purtat mai mereu de noi cu partea noastră exterioară.

După vârsta adolescenţei, când deja începem să realizăm adevărata esenţă a trăirilor noastre, când simţim că lacrimile vărsate ne macină sufletul şi nu e afectată doar faţa noastră prin prezenţa ridurilor sau a cearcănelor, oglinda deja capătă un alt sens. Prin acele cearcăne vedem că au mai trecut ani peste noi, suferinţe sau prin profunzimea zâmbetului prezent pe chipul nostru vedem bucuria sufletului, vedem o altă oglindire a noastră, una spirituală.

Important este să reuşim să privim cu atenţie toate informaţiile pe care ni le oferă această parte a materialului..oglinda.

2 thoughts on “Despre oglindă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *