Dreamscape & Amplified Fidelity

Emoții, viață, muzică și talent – cam aceștia sunt termenii pe care îi consider potriviți pentru descrierea echipei care se află în spatele pieselor de teatru de expresie Hip Hop, Dreamscape și Amplified Fidelity.

11297859_10206804549461397_1273189360_nAmplified Fidelity spune povestea umanității prin tehnica beat-box/percuția vocală. Protagoniștii, John “Faahz” Merchant, Gabriel Arguello spun povestea călătoriei de la naștere până la iluminare, apelează la sunete pentru a respune povestea călătoriei universale de la naștere la iluminare. Piesa a fost creată în 2014-2015 și invită publicul la o călătorie ce urmărește aventura umană în spațiul sonor și lingvistic. Amplified fidelity face parte dintr-un proiect mai larg ce urmărește transmiterea unui mesaj printr-o o experiență inedită în spațiul creat de sunet și imagine, dincolo de o limbă anume.

IMG_3800Dreamscape este povestea unui eveniment tragic din 1998 din Riverside. Forțele de poliție, chemate să o ajute pe Tyisha Miller, o tânără de 19 ani, ajung să o ucidă pe aceasta. Piesa este construită asemeni unui dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop. Explorează momentul repovestit alternativ de victimă și de cei implicați, alternând amintiri din scurta viață a tinerei de 19 ani cu relatarea seacă a rapoartelor poliției și ale medicului legist. Imaginea asupra vieții, evoluției oferă posibilitatea perspectivelor multiple asupra aceluiași moment, evidențiind importanța punctului de vedere asupra unui fapt real și ridicând întrebări asupra înțelesului, construcției și percepției adevărului, justiției și elementelor care le formează.

Distribuția:
Rhaechyl Walker – Myeisha Mills
John “Faahz” Merchant – Operator, Legist, Ofițerul Garland.

Spectacolele prezentate la WASP fac parte dintr-un turneu ce cuprinde Istanbul, Varsovia, Niyregyhaza, Eger și se încheie la Timișoara, pe 12 iunie. Prezența în România este susținută de Brenntag Romania.

Scrise și regizate de: Rickerby Hinds
Manager turneu: Alec Balasescu
Manager scenă: Rhaechyl Walker
Regizor video / ASM: Andy Burciaga

Puteți urmări un interviu cu echipa pe blogul Deliei Panait. Sper că vor reveni în București și pentru alte piese sau pentru aceleași. Sunt sigură că emoțiile transmise prin cele două piese de teatru merită retrăite. Vor mai fi în România, la Timișoara, pe 12 iunie, în cadrul Festivalului de Teatru European.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: