Duminica sau orice zi la SanConfind

Am citit în multe cărți, am văzut și-n filme povești cu zile de duminică petrecute ca la carte: cafele, muzică, puțină piscină, masaj, relaxare. Și nu e că nu mi-aș petrece duminicile într-un mod relaxant pentru că nu-mi lipsește cafeaua, o carte, un film, o masă cu prietenii. Însă de o relaxare dintr-asta adevărată n-am avut parte până în urmă cu două săptămâni când am ajuns la Câmpina la Sanconfind, fostul imobil al spitalului de la Poiana Câmpina.

Pe la 1510 i se spunea Poiana Sării. Așa o consemnează și prima atestare documentară. În perioada interbelică, stațiunea balneo Poiana Câmpina era foarte cunoscută, în primul rând, pentru izvoarele extrem de sărate și mai puțin prin dotările sărăcăcioase.  Din păcate, izvoarele sărate din Poiana Câmpina, nu au cunoscut nicio clipă faima apelor de la Telega sau a altor stațiuni din țară cu ape minerale atât de binefăcătoare.

În decembrie 2011, Centrul Medical SanConfind a concesionat, pentru 49 de ani, cladirea fostului spital de la Poiana Campina, unitate de sine statatoare din 1970, cand a fost data in folosinta, pana in 1984, cand a devenit o sectie exterioara a Spitalului Municipal Campina. Cladirea fostului spital Poiana, desfiintata in 2010, avea dimensiuni apreciabile (4.000 mp), dar a fost mult extinsa. Acum Spitalul Sanconfind are o suprafata desfasurata de 11.000 mp.

Descrierea sună bine, de aspectuos e aspectuos centrul, la aceste capitole am fost convinsă, dar a urmat partea adevărată: acea relaxare la care râvneam de ceva vreme. După un tur făcut pe la fiecare sala de tratament/masaj/etc plus piscină văzut/plăcut, am poposit la maternitatea centrului. E ceva de-a dreptul WOW, ceva de film american, departe de maternitatea specifică statului nostru. Nu știu exact de ce are nevoie o mamă viitoare/proapătă sau un nou-născut, dar cert e că maternitatea de la SanConfind e o reușită, ulterior am citit și despre investițiile făcute acolo. De investit s-a mai investit și prin alte părți, dar fără prea multe rezultate vizibile  .

După vizita efectuată prin tot centrul am poposit la piscina cu apă sărată, ceva de vis, și a urmat și masajul de relaxare. După cele minim 8 ore petrecute în fața calculatorului, cred că i-am făcut un mare dar spatelui meu. Plusul este dat și de personalul angajat, pregătiți foarte bine în ceea ce fac, atenți la clienți, dedicați, fapt care mi se pare că lipsește în multe locuri și angajații nu-și asumă prezența la locul de muncă ales de ei.

E un loc liniștit în care trebuie să ajungem cumva în viața aceasta mai des. Să avem grijă de noi, de corpul și mintea noastră, ba chiar să ne răsfățăm periodic. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *