Zi de zi lucrăm la viitorul nostru. Cu fiecare experienţă trăită, cu fiecare refuz, carte citită, iubire pierdută sau câştigată, bucurie, lacrimă, dezamăgire, împlinire, devenim mai puternici şi ne apropiem un pic mai mult de rezultatul final.

Ar fi bine ca pe măsură ce trecem prin viaţă să ne cunoaştem pe noi şi să ne dăm seama de ceea ce vrem, ce nu vrem,  ce ne place, ce nu ne place. Doar lucrurile care se apropie de preferinţele noastre ne pot ajuta să avem un viitor fericit.

echilibru-viata-personala-p

Uneori suntem forţaţi să facem lucruri doar pentru că trebuie. Dar nu trebuie să ne întristeze atât timp cât nu uităm şi ceea ce ne dorim noi cu adevărat.

Toate acestea funcţionează după un principiu foarte simplu: când facem ceva ce ne dorim şi suntem şi fericiţi cu asta, vom avea un rezultat final bun care va fi izvor pentru altele. Iar dacă ajungem să facem ceva ce nu ne place vom avea surpriza unui final prost, poate chiar deprimant.

Pentru a contribui la fericirea persoanelor din jurul nostru, în primul rând trebuie să fim noi fericiţi şi pentru a fi noi fericiţi trebuie să facem lucruri ce ne împlinesc, iar dacă facem toate acestea suntem cu un pas mai aproape de scopul nostru final, oricare ar fi acesta.

Viaţa ne cam pune nas în nas cu cele mai neaşteptate situaţii : în doar câteva zile sau chiar ore, putem ajunge de pe treapta de sus pe prima de jos, de la iubire la ură, de la 5 prieteni foarte buni la -1.

Pentru a face faţă provocărilor vieţii trebuie să facem un singur lucru: să nu disperăm, să avem răbdare, să fim calmi.

Un fapt este sigur: nu toată lumea trece prin aceste stări şi nimeni nu stă în loc să ne şteargă nouă durerea din suflet sau să zâmbească alături de noi. Şi oricum nu avem cum să rezolvăm o asemenea chestiune dacă stăm într-o continuă stare letargică întrebându-ne “de ce tocmai eu?”

Noi trebuie să profităm de acest timp mort pentru a face ceea ce ne place, să ne dăm o şansă pentru a ne descoperi, pentru a ne împlini dorinţele noastre, pentru a ajunge la un echilibru.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: