Fă cadouri de ziua ta

Recunosc, îmi place nespus de mult să primesc cadouri (atunci când e vorba de creioane, cărți, poșete/genți). Dar sunt mult mai încântată când le primesc în orice altă zi decât pe 29 iunie. Am primit deja un cadou pentru această zi, mi-au fost date în dar văzul, auzul, mersul plus alte abilități specifice mie :D Pe cât de mult îmi place să aud ”ți-am adus acest dar”…pe atât de mult îmi place să fac eu cadouri. Mă încântă să văd oameni fericiți, mulțumiți și nu de ziua lor. Prietenii mei știu că apar așa din senin și întind o mică atenție, asta pentru că merităm să fim bucurați și bucuroși în fiecare zi.

Vizual_campanie_GalantomReferitor la cadouri și bucurii, este foarte simpatic proiectul platformei de fundraising pentru organizatii nonguvernamentale, Galantom, Dăruiește ziua ta, prin care îi încurajează pe cei care îşi serbează ziua de naştere ca, în loc să primească un cadou clasic, să îi îndemne pe cei dragi din jurul lor să facă o donație pentru un proiect social susținut de ei.

Toți cei care se aniversează în lunile care urmează și doresc să se alăture campaniei, o pot face foarte simplu, accesând site-ul galantom.ro/daruiesteziuata. Trebuie doar să aleagă o organizație și proiectul acesteia pe care doresc să îl susțină (poate fi o organizație din cele peste 100 înscrise pe Galantom.ro sau una propusă de ei). Apoi, își creează o pagină personală de fundraising, pe care o promovează online și offline, prin intermediul căreia se pot colecta foarte ușor donații online, prin plata cu cardul.

Acest model de fundraising peer to peer online, prin care oamenii donează unor ONG-uri pe care le susțin provocări personale sau evenimente importante din viața lor (participarea la un maraton, prima alergare, ziua de naștere, nunta, renunțarea la fumat etc.) a fost implementat în România de către Galantom.ro, în urmă cu 3 ani. Până în prezent, platforma a înregistrat rezultate impresionante: intermedierea unor donații de peste 2,4 milioane de lei, obținute de peste 1.900 de fundraiseri voluntari înregistrați pe site, și peste 100 de organizații înscrise.

În ultimii 3 ani, fundraiserii voluntari de pe site au colectat prin dăruirea zilei de naștere donații de peste 177.000 lei, iar platforma își propune pentru 2016, odată cu lansarea microsite-ului dedicat, ca proiectul să genereze în total donații de peste 100.000 lei pentru organizațiile beneficiare.

Printre persoanele publice care și-au donat evenimente din viața lor pe platforma Galantom se numară: Dana Rogoz și Toader Pun (care și-au dăruit ziua de naștere), Cornel Ilie, Amalia Enache, Andreea Raicu, Dragoș Bucurenci, Adrian Hădean, Andreea Răducanu.

Dăruiește ziua ta este unul dintre cele 10 proiectele câștigătoare ale programului de granturi pentru ONG-uri „Teimplici” ediția 2015 desfășurat de Telekom, la care au participat peste 130 de organizații nonprofit.

Parteneri ai campaniei sunt Restaurantul Pescaruș, Studio Lumiere, Haart Studio și Elite Running.

Mai multe detalii despre Dăruiește ziua ta pe galantom.ro/daruiesteziuata.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: