Un produs bun, menit să-și cucerească grupul țintă, trebuie să conțină ingrediente de calitate, să fie executat de un specialist și să fie servit așa cum trebuie. Același lucru este valabil și în cazul filmelor. Pentru un material de calitate este nevoie de un regizor bun, actori profesioniști, imagine de calitate, sunet etc. Subiectul nu îl trec la ingrediente obligatorii, aici este vorba de gusturi, oricum nu poate fi cucerit tot publicul indiferent de cât de wow este acesta.

unnamedFilmul ”Live” are, după părerea mea, toate ingredientele pentru a-și impresiona publicul: este servit într-un ambalaj bun, este construit de un maestru, are în distribuție actori d eteatru care s-au făcut remarcați de-a lungul timpului prin profesionalism. Chiar și subiectul este unul de actualitate, senzaționalul și mafia locală sunt în ultima perioadă în topul preferințelor publicului.

Lungmetrajul “Live” spune povestea Emei, intrerpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Timpul joacă un rol special în acest film. Este surprinsă evoluția jurnalistei încă din copilărie, perioadă tristă în care nici nu îndrăznea să vorbească, până la maturitate când este complet transformată, foarte devotată profesiei pe care o deține și destul de implicată, cere timp, dar nu oferă, fiind foarte dură cu toți oamenii care o înconjoară.

unnamed (2)Scenariul este semnat de Vlad Păunescu și Mihai Mănescu, director de imagine Adrian Silișteanu, scenografia a fost realizată de Călin Papură, costumele au fost create de Oana Păunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Mărgineanu.

Vlad Păunescu este unul dintre cei mai importanți producători de film autohtoni. În 1992 a pus bazele celei mai mari case de producție din România:  Castel  Film. De atunci și până în în prezent de numele lui Vlad Păunescu se leagă peste 120 de filme românești și străine, precum: “Seven Seconds” (regia Simon Fellows),  “Borat”(regia Larry Charles),  “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella), sau  “Damen tango” (regia Dinu Tănase), “Legiunea străină” (regia Mircea Daneliuc), “Train de vie” (regia Radu Mihăileanu). Vlad Păunescu a semnat imaginea pentru 17 lungmetraje românești importante, premiate la Festivalurile Internaționale de film de la Manila, Moscova, Berlin, Toronto printre care amintim peliculele lui Dan Pița “Concurs” și “Faleze de nisip”.

Adina Tofan, o simpatică fetiță de doar 10 ani, reușește foarte bine să interpreteze rolul jurnalistei în perioada copilăriei, o perioadă destul de tristă, dar foarte bine jucată. Sper să o revăd în viitor și-n alte filme, are un zâmbet minunat, ușor ștrengăresc.

unnamed (1)Rodica Lazăr, actriță a Teatrului Bulandra, este cunoscută publicului din România pentru nenumăratele colaborări cu regizori importanți de teatru precum: Alexandru Darie, Andrei Serban, Yury Kordonsky. Prima întâlnire importantă în film a avut-o în 2002 cu regizorul Costa Gavras în lungmetrajul “Amen”. De atunci ea a putut fi văzută în pelicule precum “Moartea domnului Lăzărescu” ( regia Cristi Puiu), “Tinerețe fără tinerețe” (regia Francis Ford Coppola) , “Principii de viață” (regia Constantin Popescu jr.). Rodica Lazăr poate fi văzută anul acesta și în scurtmetrajul “Ramona” (regia Andrei Crețulescu), proaspăt selectat la Cannes în secțiunea “Semaine de la Critique”.

Actor, solist vocal, compozitor și producător, Tudor Chirilă a jucat în 14 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroși regizori români, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian,Victor Ioan Frunză, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele. În 2004 a câștigat un premiu UNITER pentru rolul “Malvolio” din “A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție  până în acel moment. Printre producțiile de film în care a jucat se numără “Legături bolnăvicioase” în regia lui  Tudor Giurgiu, “Milionari de weekend” în regia lui Cătălin Saizescu și “Nordrand”, coproducția austro-germană regizată de Barbara Albert.

Tudor Chirilă a debutat în muzică ca membru fondator și vocalist al uneia dintre cele mai iubite formații rock din România, Vama Veche. Alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după ’89 – “Am să mă-ntorc bărbat”. Își continuă cariera muzicală ca lider și solist vocal al formației Vama, formulă în care a lansat două albume. De-a lungul celor 16 ani de muzică a scris, ca autor sau coautor, peste 80 de cântece și a susținut concerte în fața a milioane de oameni.

Puteți vedea filmul în 38 de cinematografe din țară începând de vineri, 15 mai. Vizionare plăcută!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: