FELLOW ONE: degustări de cafea deschise publicului

Suntem obișnuiți să mergem la cafea, să stăm cu prietenii și să ne bucurăm de un flat white sau de un cafe latte etc., dar pasionații de cafea văd mai departe de o simplă cafea. 

unnamed (2)Pasionații de cafea vor să cunoască origini, gustul cafelei din multitudinea de preparate, cum se prepară, procese, proceduri, tehnici, cum ajungem la preparatul minune care ne face ziua mai bună încă de dimineață. Pentru aceștia, dar și pentru cei neinițiați în această lume a cafelei, există degustări de cafea deschise publicului sau cupping (cum o numesc mai marii).

FELLOW ONE, o cafenea deschisă recent în centrul capitalei, investește în educația gustului cafelelor de origine, invitând oamenii la sesiuni gratuite cu degustări profesioniste. Degustarea (sau “cupping”-ul) este metoda lor de promovare “bazata pe un conținut, în care investim constant”, spun investitorii acestui proiect.

O sesiune de “cupping” conține, pe lângă degustarea efectiva a mai multor tipuri de cafea de specialitate și informații despre întreg parcursul cireșei de cafea de pe plantație până la bobul de cafea din râșnita.

La FELLOW ONE aceste sesiuni sunt deschise publicului larg, la fiecare două săptămâni, cu posibilitatea de înscriere pe pagina de Facebook sau telefonic.

unnamed (3)Cafeneaua aparține celor antreprenori români, Ovidiu Chirac și Adrian Simion – cel care a pus bazele prajitoriei Guido Coffee, tendințele de promovare a cafelei prin educație ramânând constante și la FELLOW ONE.

“În ultimii ani, bucureștenilor li s-a rafinat gustul pentru cafea, iar asta vine cu un întreg curent culinar ce începe să ia amploare. Încet-încet, obișnuintele de consum ale oamenilor în materie de cafea se schimbă și sunt preferate cele mai puțin amare. Unii caută atmosfera, alții cel mai bun cadru de fotografiat, iar alții pur și simplu o cafea bună într-un locație accesibilă. Mai ales pentru cei din urmă am deschis, la 1 Decembrie 2016, FELLOW ONE – locul unde încă de la început investim în educația gustului, istoriei și originii cafelelor, în aparate performante și confort. Avem două râșnițe de cafea oferind în permanență alternative proaspete – Ethiopia, Brazilia și Peru fiind cele mai căutate. Cafeaua regăsita aici, marca Guido, este importată de la ferme locale, din majoritatea țărilor producatoare de cafea.” povestește Adrian Simon.

FELLOW ONE este un punct vizibil pe Calea Victoriei, în apropierea Pieței, la numărul 143. Eu am participat la o sesiune de degustare la Fellow One și mi-a plăcut mult, a fost foarte interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *