Fertilitatea sub semnul întrebării – Fertility Friday

Un copil se naște cu nevoia de a fi iubit și nu trece niciodată peste ea! Copiii au nevoie de iubire din partea noastră, să nu uităm asta niciodată și să ne bucurăm mereu de prezența lor în familiile noastre!

Gynera BabiesCe sunt copiii pentru oameni? Unii ar spune că sunt o binecuvântare, alții o povară, pentru unii sunt un mare ajutor, iar pentru alții o piedică în construirea unui viitor. Trecând peste aceste păreri împărțite, sunt mulți părinți care își doresc foarte mult un copil și acest lucru le este imposibil. Infertilitatea nu este un mit. Din cauza unor factori de care nu se ține cont se poate ajunge la pierderea capacității de a avea copii.

Fumatul la femei: grăbește cu 4 ani intrarea la menopauză, reduce șansa de succes a tratamentelor, crește riscul de avort și sarcina ectopică

Fumatul la barbați: crește fragmentarea ADN în spermatozoizi, crește riscul de avort, anomalii sau cancere la viitorii copii.

Obezitatea: crește riscul de infertilitate, avort, complicații în sarcină, crește necesarul de medicamente.

Infecțiile cu transmitere sexuală, majoritatea asimptomatice, afectează fertilitatea la ambele sexe.

sala proceduri (4)Când sarcina nu apare, este recomandată o evaluare a ambilor parteneri pentru a determina cauza infertilității. În ciuda tuturor investigațiilor, în 15% din cazuri, cauza infertilității nu poate fi identificată. O evaluare eficientă începe cu revizuirea istoricului medical al cuplului și continuă cu examinarea medicală și cu investigațiile specifice.

Investigațiile se împart în:

Investigații feminine

 1. Examenul fizic
 2. Evaluarea ovulației
 3. Evaluarea rezervei ovariene
 4. Ecografia
 5. HSG
 6. Sonohisterografia
 7. Histeroscopia
 8. Laparoscopia
 9. Testul postcoital

Investigații masculine

 1. Spermograma
 2. Examenul urologic
 3. Ecografia
 4. Testele hormonale
 5. Spermocultura
 6. Cultura secreției uretrale
 7. Analiza urinei
 8. Testarea anticorpilor antispermatici
 9. Testarea fragmentarii ADN-ului spermatic
 10. Biopsia testiculară
 11. Teste genetice

Clinica Gynera a realizat un studiu pe un număr de peste 500 de proceduri FIV (fecundare in vitro) efectuate în ultimii 2 ani, studiu ce a fost prezentat la o manifestare științifică internațională în Februarie 2013. Principalele concluzii ale studiului sunt:

 • Una din trei femei care au efectuat FIV în ultimii 2 ani în clinică are o rezervă ovariană foarte redusă (o imbatranire prematura a ovarelor); vârsta medie a acestora a fost de 36 ani.
 • Rata de succes a procedurii FIV este semnificativ mai scăzută în cazul acestor cupluri; în plus, peste 37 ani șansa de succes este redusă la mai puțin de jumătate față de cazurile sub 37 ani.
 • Jumătate din cazurile de infertilitate au o componentă masculină; în marea majoritate a cazurilor, infertilitatea masculină a avut cauze necunoscute și s-a descoperit cu ocazia analizei spermei.
 • Numărul femeilor tinere cu îmbătrânire prematură a ovarelor sau menopauză precoce a crescut îngrijorător în ultimii ani. Cele mai tinere cazuri din Clinica Gynera sunt femei intrate la menopauză la 22-25 ani.

734527_146345625531651_102792651_nAstfel, cei de la clinică au hotărât să tragă un semnal de alarmă asupra acestei probleme apărute și să invite femeile și bărbații să-și PROTEJEZE FERTILITATEA! Așa a luat naștere FERTILITY FRIDAY!

Fertility Friday este o campanie dedicată femeilor și bărbaților care nu au probleme cunoscute de fertilitate, dar vor să își testeze potențialul fertil și să ia măsuri preventive adecvate.  Aflarea din timp a problemelor cu care ne confruntăm, duce la o rezolvare mai rapidă a lor. Însă trebuie cunoscut faptul că dacă celelalte probleme sunt tratabile, epuizarea celulelor reproductive NU!

Dar de ce Fertility Friday? În fiecare vineri, Clinica Gynera oferă femeilor și bărbaților posibilitatea efectuării unui test de fertilitate cu o reducere de 50% din costul inițial:

Pentru femei:  Test combinat AMH + un raport de evaluare a rezultatelor efectuat de un medic specializat în fertilitate și tehnici de reproducere, care să includă interpretarea rezultatelor și recomandări personalizate (raportul poate fi trimis prin email sau poștă, nu necesită programarea la o consultație, mai ales că ecogafia este facută de un specialist în fertilitate) – 340 RON

Reducere 50 % = 170 RON Pachetul

Pentru bărbații – spermogramă = 100 RON, include interpretare si recomandări

Reducere 50% = 50 RON

Fertilitatea nu este un lucru de trecut cu vedere oricât de mult ar spune unii dintre noi că nu își doresc copii, că viața este grea sau orice alte motive ar invoca. Copiii sunt o mare binecuvântare pentru lume. Trecând peste lucrurile patetice, copiii sunt cei de care depinde viitorul omenirii. Fără ei nu există acesta.

1 thought on “Fertilitatea sub semnul întrebării – Fertility Friday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *