Galben pentru Ziua internationala a invingatorilor cancerului

In data de 2 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Invingatorilor de Cancer, iar culoarea galbena simbolizeaza lupta impotriva cancerului la copii. 

Asadar sa purtam galben, sa aratam respect pentru adevaratii eroi ce au supravietuit acestei boli crunte. Acest indemn ne este dat de Asociatia Little People cea care ofera servicii psihosociale in domeniul medical, asigurand suport si programe de interventie complexe copiilor si tinerilor bolnavi de cancer internati in sectiile de oncopediatrie din Timisoara, Cluj, Bucuresti si Iasi.

Prin jocuri, povesti si activitati creative, specialistii si voluntarii Asociatiei Little People ajuta copiii si familiile acestora sa faca fata mai usor cancerului si tratamentului bolii, le ofera oportunitati de joaca, invatare si exprimare. Acum cativa ani a infiintat Clubul Temerarii, al adolescentilor romani care au invinscancerul, numarand peste 280 de membri din 85 de localitati.

Din donatiile si fondurile obtinute, Asociatia Little People ofera suport psiho-social zilnic la peste 85% din copiii bolnavi de cancer din Romania, a construit si a amenajat 2 camere de joaca, a renovat sectii de pediatrie, ofera suport in achizitionarea aparaturii medicale necesare si in procurarea medicametelor greu accesibile, desfasoara campanii de constientizare in comunitate si organizeaza evenimente pentru tinerii supravietuitori de cancer.

Mai multe informatii si poze pe  Facebook – Little People.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: