HipTrip – Travel Film Festival 2016. Ediția cu numărul trei :)

14517402_1196501083755575_8666329096790514352_nPoveștile din călătorii m-au fascinat dintotdeauna, ce au descoperit protagoniștii, ce poze au făcut, ce oameni și obiceiuri au întâlnit în calea lor. Și am prins și mai mult drag de acestea în momentul în care am început să-mi construiesc trasee și să plec pentru a construi amintiri de neuitat. Dar până îmi va permite bugetul să-mi urmez toate traseele propuse, voi urmări cu drag aventurile altora din jurul meu, de prin filme, de prin reportaje.

Și pentru asta abia aștept HipTrip Travel Film Festival,  singurul festival de film de călătorie din România! Ca și la edițiile anterioare, organizatorii HipTrip ne aduc nu doar filme de călătorie alese cu foarte mare grijă, dar și personalități, regizori și exploratori cu care vom avea ocazia să stăm față în față!

Poate nu vom face noi filme pe care să le arătăm publicului larg peste ani, dar tot vom filma trei-patru cadre pentru a le arăta prietenilor ce am descoperit în expedițiile noastre, tot vom face poze pe care le vom posta pe rețelele de socializare și vom aștepta reacții. De ce să nu creștem calitatea acestor activități? Un plus de cunoștințe putem primi la workshop-urile organizate în cadrul festivalului: unul de video, susținut de Leon McCarron, explorator și cineast irlandez, membru al Royal Geographical Society din Londra și specializat în expediții pe distanțe lungi și unul de fotografie stradală, susținut de Gabriel Alexe.

Locații și bilete

Cinema Eforie: Pret bilet gala de deschidere: 15 lei

Pret bilet alte filme: 13 lei

Biletele pot fi achizitionate în avans, prin Eventbook.ro sau la intrarea in cinematograf, inainte de inceperea proiecţiei.

Cinema Union: 

Pret bilet: 13 lei
Biletele pot fi achizitionate în avans, prin Eventbook.ro sau la intrarea in cinematograf, inainte de inceperea proiecţiei.

HIP-TRIP-2016-1200-x-628_1280x670-730x382

Secțiuni

Focus: on the road

De la road tripuri clasice, la filme în care importantă nu e atât călătoria, cât ritmul şi atmosfera fiecărei destinaţii în parte, titlurile secţiunii On the Road ne duc pe drumuri rareori bătute, atât din punct de vedere turistic, cât şi cinematografic (e cazul lui El Clasico, filmul de deschidere, a cărui acţiune se petrece în mare măsură în Irak), sau ne fac să vedem destinaţii binecunoscute într-o lumină cu totul nouă. Fie că drumul e mai important decât punctul final sau traseul cade în planul secund, experienţa e de fiecare dată la fel de puternică.

Exploratorii

În centrul fiecărui film al secţiunii Exploratorii, întâlnim privirea curioasă a celui care vrea să bată cu piciorul noi şi noi drumuri, să vadă cât mai mult, să înţeleagă cât mai bine lumea în care trăieşte. Fie că raţiunile care stau la baza explorărilor lor sunt de ordin etnografic, ecologic, sportiv sau moral, drumul e plin de recompense, pentru cei care se înhamă la aventură, dar şi pentru spectatori.

Social trip

Călătorul e adesea cel mai în măsură să observe diferenţele socio-economice dintre oraşe şi regiuni, ţări şi continente, populaţii şi categorii profesionale. Când calitatea de martor e dublată şi de dorinţa de a le expune inechităţile, drumul se încarcă de sens şi poate produce o binevenită schimbare.

Hip Kids

Secţiunea de călătorii cinematografice pentru pitici, mămici şi tătici.


Programul filmelor îl găsim pe site. (http://hiptrip.ro/festival/program/) Câte filme aș vrea să văd? Având în vedere că îmi doresc să văd lumea-ntreagă, mi-aș dori să ajung la toate. Însă, fiindu-mi imposibil voi căuta pe cele pe care le voi putea experimenta și eu, într-un fel sau altul.

Dar dacă vă este greu să vă decideți la care filme să ajungeți, puteți fi și subiectivi și să mergeți la acele proiecții care vă trimit în vacanță, pe aceia dintre voi care sunteți norocoși.

4 proiecții #HipTrip2016 sunt purtătoare de noroc spre o destinație necunoscută! Vă luați #vizadecinefil sub forma unui bilet la unul din titlurile: El Clasico, Standing on Water, Les Ogres și Road to La Paz și puteți pleca de la film cu certitudinea unui plan de călătorie în doi. Veți afla destinația la aeroport, unde vă vor lua în primire prietenii filmului, cei de la Blue Air, iar portalul de rezervări vivolis.ro vă vor da detalii legate de cazarea cu care face cinste.

La unul dintre următoarele #filme din program puteți câștiga un premiu oferit de Pinguineala, care constă într-un set format din tricou + geantă + ochelari de soare cu ramă din bambus, de mare folos pentru călători.

  • Cărările sufletului – VINERI, 28 OCTOMBRIE, ORA 20.00, CINEMATECA EFORIE, SECȚIUNEA #FOCUS: ON THE ROAD
  • Socotra, InsulaSpiritelor – SÂMBĂTĂ, 29 OCTOMBRIE, ORA 20.00, CINEMATECA UNION, SECȚIUNEA #EXPLORATORII
  • Solidream – DUMINICĂ, 30 OCTOMBRIE, ORA 20.00, CINEMATECA UNION, SECȚIUNEA #EXPLORATORII

Pentru mai multe detalii urmăriți şi facebook.com/hiptrip.ro.

BlueAir este linia aeriană oficială și partener strategic al HipTrip Travel Film Festival.

Sponsori principali: Vivolis Travel, Vivolis Events

Sponsori: Pinguineală.ro, Trapped.ro

Parteneri instituționali: Arhiva Națională de Filme

Parteneri media: Bucharest City App, România Liberă, Radio Tananana, Radio România Cultural, Zile și Nopți, sub25.ro, cinefan.ro, Acoperișul de sticlă, AARC, umblat.ro

Mulțumiri speciale: Editura Hecate

HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundaţia OVI.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: