Hoinar prin Piața Matache

Am primit albumul pe mail. Nu l-am ascultat atunci, ci in niste momente in care eram hoinara prin viata mea, cred atunci când chiar a trebuit să simt ceea ce era de simțit. Am avut parte de cel mai simpatic ”tratament”. Respect Mache, de la început îți zic!

Acest mare om, profesor, doctor în chimie, cântăreț, Marius Matache, zis Mache, m-a ajutat să mă plimb pe drumul meu și să revin unde îmi este locul, după cele 13 piese de pe ultimul său album(recunosc faptul că unele au fost și pe repeat). Melodiile au nuanțe de veselie, dar sunt și sobre pe alocuri, oscilează în ritmuri, ”vina” aparține însă  domnului cu vocea pentru că știe să accentueze tare fain ceea ce are de zis, se pricepe, nu glumă.

Coperta 1

Lansarea albumului va fi pe 11 februarie, la Teatrul Excelsior (informaţii despre bilete şi album aici). Voi fi prezentă, pentru că vreau să văd ce fețe face Mache când va zice de luna ce intră pe al ei făgaș, de freza de dentist, de grenade, dragoste, artă. Voi fi prezentă pentru că  îmi plac melodiile lui ce schimbă stări, produc zâmbete. Voi fi prezentă pentru că melodiile sunt ale unui om fain. Voi fi prezentă și pentru  că blogul meu este inclus pe acest album, în blogroll :D

Pe 11 februarie 2011, Mache zice că vor fi pe scena Teatrului Excelsior doar prieteni de-ai lui, oameni cu care a cântat și oameni de la care a învatat în cei aproape 9 ani de scenă, adică oameni faini ca el.

Albumul conține 13 piese, la realizarea orchestrațiilor au colaborat Daniel Iancu (voci, block-flute), Madalin Giambasu (chitara), Ovidiu Mihailescu (chitara), Radu Tudoroiu (percutie), Stefan Craciun (chitara solo), Petre Ciobanu (pian, orchestratii auxiliare – bass, tobe, instrumente de suflat, percutii). Masterizarea albumului a fost realizata de Adrian Stavian. Printre textieri se numara, în afara de subsemnatul, Loredana Tudor-Tomescu, Lucian Avramescu, Ovidiu Mihailescu, Liviu-Florian Jianu, Laurentiu Ghita.

Prietenii albumului sunt: Aqua CarpaticaDomeniile SâmburestiForeverFolkBlogal InitiativeSalvati Copiii si casa de discuri Patria Records.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: