În România NU se fură tot !!!

Dacă dăm o simplă căutare pe google la România , furt , cu siguranţă apar şi articole de la diverse publicaţii cu precizarea că în România se fură tot . Eu vreau să zic că nu este deloc aşa .

Nu se fură CHIAR tot în această ţară şi culmea , nu se fură ceea ce ar conduce la un viitor mai bun , la soluţii care să îşi pună amprenta în evoluţia acestei naţiuni . Nimeni nu fură cărţi . NU fac prin aceste rânduri un apel la hoţi şi nu vreau să le atrag atenţia că le-a scăpat ceva . Vreau doar să evidenţiez faptul că instrumentele cu un conţinut extrem de valoros şi care dacă ar fi utilizate cum ar trebui ar putea fi de un mare ajutor , stau neatinse în biblioteci şi chiar pe stradă .

Da , la Universitate , unde sunt tarabele anticarilor stau cărţi noapte de noapte acoperite doar cu o folie de celofan , protectie pentru intemperii . Dar în rest nu sunt baricadate , nu au alarme conectate la folie , nimic ; şi totuşi nimeni nu se atinge de ele . Întrebarea mea este de ce ?

Eu aş face o alarmă la acestea pentru instigare la lectură , la sporire a cunoştinţelor .

Toţi marii , dar şi realii învăţaţi ai lumii au ajuns în poziţia lor strategică prin studiu , prin multă lectură . La noi este imposibil acest lucru .

Aceste cărţi cred că ar primi atenţie dacă cineva ar spune că au bani în ele , averi . Realitatea este că ele sunt adevărate averi , pietre preţioase , dar trebuie să şi ştii cum să le şlefuieşti pentru a vedea strălucirea lor .

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: