Am avut șansa acum ceva timp să aflu în detaliu ce reprezintă FAN Courier, acest lider pe piața din România în materie de curierat rapid. Da, dintre toate societățile de profil, acest personaj activ din 2006 a reușit să se poziționeze foarte bine și nu o spun doar reprezentanții FAN Courier, ci o dovedesc cifrele:

 • piața de curierat din România este estimată la 250 de milioane de euro, meritul FAN Courier este de  25%;
 • a crescut anul acesta cu 18,8%  față de 2013;
 • are 2900 de angajați în total, 1475 în București
 • dispune de 2000 de autovehicule , din care 1500 mașini mici, 18 TIR-uri.

Dar pentru unele persoane aceste cifre nu sunt atât de importante, vor să știe cât de repede le poate ajunge coletul dintr-un oraș în celălalt, de ce durează 24 de ore sau 48 de ore pe alocuri. Și eu mă gândeam, până să ajung la sediul lor din Ștefănești, că pachetul pleacă de la mine și același curier se duce fix la destinatarul indicat de mine.

Site-ul www.fancourier.ro ne stă la dispozitie pentru orice informatie ai nevoie. Totodata as vrea sa punctez cateva informatii ca in articol sa poti ilustra mai bine care este traseul unui colet din momentul preluarii:

 1. Clientul comanda la FAN telefonic sau pe site / aplicatie –  www.fancourier.ro/comanda – Ridicare de marfa
 2. Curierul ridica si scaneaza marfa de la clientul destinatar
 3. Marfa este adusa la HUBul de expeditie si scanata
 4. Marfa se scaneaza si incarca in masina de traseu ( in cazul tranzitului – marfa se descarca dintr-o masina de traseu si se incarca in alta )
 5. Marfa se descarca si este scanata in HUBul de destinatie
 6. Marfa este preluata si scanata de curierul destinatar ( inainte de livrarea coletului/plicului, se trimite Alerta SMS catre client prin care este informat ca livrarea se va face in intervalul 09.00 – 17.00 )
 7. Marfa este livrata la clientul expeditor
 8. AWBul scanat apare in Client tracking pe site-urile: www.fancourier.ro si www.selfawb.ro

 Serviciile FAN Courier oferite sunt:

 • www.selfawb.ro – Serviciul online de gestionare a expedițiilor, clientii care au contracte incheiate aici pot sa vedea care este stadiul expeditiei lor etc. Serviciul este valabil si pentru persoane fizice, dar si pentru cele juridice.
 • http://www.fancourier.ro/servicii/servicii-speciale/selfawb/ – clientii persoane fizice pot vedea statusul expeditiei lor.
 • http://www.fancourier.ro/servicii/servicii-speciale/collect-point/ – posibilitatea de a expedia colete si plicuri, 7 zile din 7, din punctele de colectare a corespondentei situate in reteaua partenera OMV si Petrom din toata tara.
 • http://www.fancourier.ro/servicii/servicii-speciale/printgo/ – solutia automata de printare si expediere documente – facturi si notificari, existand posibilitatea de a se insera in plic flyere si mici brosuri. Transportul documentelor se efectueaza in termen mediu de 24 de ore de la confirmarea comenzii din partea clientului, indiferent de locatia acestuia.
 • http://www.fancourier.ro/servicii/servicii-speciale/retur-documente/ – clientii au posibilitatea de a face retur actelor semnate/ primite etc.
 • Aplicatie FANCourier smartphone iOS (http://bit.ly/1cV1gdM ) sau Android (http://bit.ly/1dp84mX ), cea mai completa aplicatie de curierat ce iti permite verificarea statusului curent al unei livrari dupa AWB si primirea de notificare push atunci cand expeditia al carei expeditor ai fost s-a livrat, estimarea de cost pentru o expeditie si plasarea de comenzi. Totodata, iti permite sa faci o comanda online, sa initiezi un apel catre nr de comanda 021 9336, dar si sa vizualizezi sediile FAN Courier din tara prin intermediul hartii interactive si sa stabilesti ruta pina la cea mai apropiata locatie FAN utilizand facilitatea de geolocatie si navigatia GPS a telefonului mobil. Poti si sa trimiti email catre departamentele Vanzari, selfAWB si Informatii clienti direct din aplicatie.
 • Lista completa a serviciilor o găsiți aici:  http://www.fancourier.ro/servicii/

Eu am apelat la serviciile FAN Courier în acest an și am fost mulțumită de serviciile lor, știu să fie când trebuie, cum trebuie față de clienți.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: