Învaţă să împarţi bucuria – citeşte pentru doi !

Textul ce se găseşte între cele două coperţi ale unei cărţi este mesajul transmis de autor fiecărui cititor în parte, gândurile şi trăirile acestuia. El ni le încredinţează cu încredere şi ne îndrumă prin conţinut să transmitem mesajul lui mai departe, prin fraze care ne impresionează, prin personaje care ne uimesc, prin întâmplări care ne fascinează sau poate chiar ne întristează. Indiferent de starea creată, tot vom ajunge să povestim/să recomandăm mai departe respectiva carte.

Şi mult mai plăcut este sentimentul când retrăieşti stări şi emoţii transmise de autorul unui volum preferat alături de o persoană care are nevoie de sentimente plăcute. Fac referire aici la copiii din centrele de plasament, ei au nevoie de atenţie, de zâmbet, de o atmosferă plăcută. Mai au nevoie de o familie, de căldura părintească, de un mediu prielnic bunei creşteri. Însă acest lucru este greu de oferit, aproape imposibil. Hăinuţe şi mâncare şi altfel de ajutoare materiale primesc prin diverse campanii sau ajutoare. Sunt extrem de importante, însă ei au nevoie şi de timp petrecut alături de ei, au nevoie să li se acorde atenţie şi au nevoie de persoane cu care să zâmbească.

Booktopia.ro face acest lucru prin campania “Citeşte pentru doi”. Timp de patru weekenduri consecutive – 17/18 și 24/25 martie, 31 martie/1 aprilie și 7/8 aprilie –, persoanele doritoare sunt invitate să-și rezerve o oră pentru a ajuta un copil dintr-o categorie defavorizată citind. Acestora li se pune la dispoziție o modalitate simplă de înscriere online, însoțită de sugestii de titluri alese special și oferite cu reducere de 30% de către librăria online elefant.ro. Fiecare dintre cei implicați va afla detalii despre copiii aflați în programul de lectură și poveștile lor preferate sub îndrumarea fundației Hope and Homes for Children. Înscrierile se fac între 5 și 16 martie.

Informațiile complete și detalii despre desfășurarea campaniei sunt disponibile în rețeaua www.booktopia.ro/ citestepentrudoi,  pe Facebook www.facebook.com/BooktopiaRO și Twitter www.twitter.com/BooktopiaRO, sub hashtagul #citestepentrudoi, dar și pe site-urile partenere.

Campania ,,Citește pentru doi!” este inițiată de Booktopia.ro și organizată în parteneriat cu Hope and Homes for Children și elefant.ro.

Eu m-am înscris pentru 17 martie să merg să împărtăşesc din bucuria simţită la citirea unui capitol din unul dintre autorii mei favoriţi. Urmează să mă decid care este bucuria cea mai intensă de transmis, deci urmează să aleg autorul. :D

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: