La câţi paşi distanţă suntem de succes?!

Tot mai multe cărţi sau articole orientate pe dezvoltarea carierei sau resurse umane promit oferirea succesului, cum ar veni în termeni populari, ” pe tavă”. Astfel, ne sar în ochi titluri de genul „10 sfaturi pentru o cariera de succes”, „Manager de top în 5 paşi” şi multe altele asemenea reţetelor de slăbit care promit şi nu oferă nimic.

Poate nu este tocmai potrivită această comparaţie, dar eu găsesc succesul în carieră ca fiind destul de apropiat şi cu multe puncte în comun cu obţinerea succesului într-o dietă . Este nevoie de foarte multă voinţă, trebuie să lucrăm cu noi şi cu ale noastre caracteristici.

Nu putem obţine în niciuna dintre cele două situaţii ceea ce ne dorim în doar câteva zile sau în doar câţiva paşi. Este imposibil să obţinem un rezultat care să ne ofere un sentiment de mulţumire, dar în acelaşi timp de durată dacă urmăm astfel de „reţete”.

Este foarte important să parcurgem o dietă semnată pe propria răspundere şi cu notificările de rigoare: să nu abuzăm de beneficii, să fim conştiincioşi,să avem voinţă mereu asupra noastră şi să gândim pozitiv. Fără acestea putem urma şi 500 de paşi, putem să ne înfometăm ( eliminând din bucuriile vieţii pentru carieră sau din cele culinare pentru dietă) sau să alergăm făcând slalom în viteză printre obstacole, nu vom reuşi să ajungem acolo unde ne dorim.

De reţinut este faptul că ambele tipuri de succes pot fi obţinute. Este de ajuns să ne dorim acest lucru, să credem în obţinerea lui şi să muncim pentru asta.

Related Posts

2 thoughts on “La câţi paşi distanţă suntem de succes?!

  1. Ai uitat sa-i mentionezi pe cei din cauza carroa au aparut maidanezi pe strazi si pe cei care ii fac sa existe in continuare. In primul rand taranii din comunele de pe langa orase care nu-si sterilizeaza cainii si se puiesc de vreo doua ori pe an, iar rezultatul il vedem pe strazi. 2. Dobitocii care cred ca un pui de caine dragut si pufos nu va creste niciodata si va ramane intotdeauna asa. Si cand se face mai mare,se descotorosesc de el,abandonandu-l. 3. Toate babele telespectatoare fidele de Acces direct si fane inraite Fuego care cred ca daca arunca o bucata de paine veche de la balcon vreunui maidanez slab ,murdar,plin de purici si alte boli,au rezolvat ceva.Doar ii prelungesc agonia de zi cu zi. 4. Toate sugativele de bani din ONG uri de profil(Cutu-cutu,titi-miti,jde mii de labute si alte cacaturi din astea)care nu fac nimic concret.Doar se plang pe la televiziuni si fac petitii. Sincer, mi-e mila de acesti caini pentru ca nici macar de eutanasie fara dureri nu vor avea parte.Ci se va face in stil romanesc.Iei un Gigel cu doua clase si il pui sa le dea in cap sau sa le suceasca gaturile. Sper sincer ca toate javrele cu doua picioare care au niscaiva interese economice din toata tarasenia asta sa crape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: