La drum #priNeamt pe repede-nainte

După cum anunțam acum ceva timp, am avut șansa de a fi turistă #priNeamt, acasă cum ar veni. Recomand această experiență fiecărui locuitor al acestei țări, să fie turist în localitatea sa. Este un exercițiu de conștientizare a ceea ce avem .

Până acum nu am fost la niciun muzeu de prin Piatra Neamt, nu am urcat pe Ceahlău, nu m-am plimbat cu vaporașu pe la Izvorul Muntelui, nu am fost prin vizită pe la zimbri. Toate sunt cu ”nu” pentru că mereu am zis că nu pleacă nimic de la locul său și am tot timpul din lume. Mereu am făcut altceva, nu am pășit spre trecut intrând pe la  Muzeul de Istorie, nu mi-am ținut respirația la vederea mării alpine, nu am urmărit oglindirea soarelui în apă la Barajul Bicaz. Mereu am fost pe fugă când am trecut pe lângă ceea ce aveam lângă mine. Doar mănăstirile le-am văzut, pe toate, de câteva ori chiar. STOP!

Menționez că acest text este doar o scurtă prezentare a celor 7 zile petrecute #priNeamt. NU este posibil în câteva rânduri să descriu tot amalgamul de lucru văzute, vizitate, acesta este un scurt intro.

Pe 5 septembrie am poposit la Central Plaza în sala de conferințe, la un curs  despre stimularea realizării unor programe turistice tematice si dezvoltarea marketingului online în primul rând pe nișa unităților de cazare și apoi a tour-operatorilor din Județul Neamț.

După ce-am surprins un apus minunat, ne-am îndreptat spre atelierul lui Ciprian Istrate,  pictorul carec oboara direct din iconografia bizantină, depozitată în imaginarul școlii medievale moldovenești. Dinspre turism și artă, ne-am îndreptat în ziua de 6 către muzee: am poposit la Muzeul Cucuteni, am urmărit orașul din Turnul lui Ștefan, am urmărit parte din trecut la Muzeul de Istorie, apoi am mers spre o parte nouă a orașului: Copacabana, la ștrand.

Seara am urcat ușor, cu telegondolele pentru a urmări Festivalul Filmul de Piatră, stelele, oamenii :D. Ziua de duminică a fost destul de încărcată, pe drumuri aproape de munte, spre Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Durău unde am și rămas peste noapte pentru un drum minunat, spre Vârful Toaca, drum despre care am scris deja.

După traseul minunat, ne-am plimbat cu vaporașul la Izvorul Muntelui și am pândit încă un apus minunat.

A urmat vizitarea zonei Târgu-Neamț cu peisaje specifice, mănăstiri, cultură, tradiții, delicii culinare. Și-am mai călătorit puțin, am mai făcut zeci de poze, am mai dat pe repeat niște Subcarpați și gata a fost #priNeamt.

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: