#meanwhile Lavazza Training Center

Bucureștiul este într-adevăr o oază pentru iubitorii de cafea. Sunt locuri simpatice, cu cafea bună, arhitectură care te-mbie să revii, plus oamenii amabili, ceea ce contează foarte mult, pe alocuri exagerat de amabili.

Săptămâna aceasta a mai apărut un loc cu și despre cafea, dar ceva dus la alt nivel, o școală în care cei aflați la-nceput de drum în domeniul cafelelor sau cei care vor să aprofundeze și mai mult cunoștințele deja dobândite. mai exact Lavazza Training Center. De pe interneți văzusem cum arată-n lume, însă. o dată cu deschiderea lui pe Șoseaua Nordului la numărul 10, am avut șansa să merg eu acolo. :D (și-o să mai merg)

Noul centru de training Lavazza va prezenta arta preparării cafelei, metode prin care boabele de cafea să-și păstreze calitatea intactă atât în momentul pregătirii băuturii, cât și în momentul în care este consumată. Training Center Lavazza va oferi de asemenea cursuri pentru barista și profesioniști în domeniu printr-un program care îmbină degustarea de cafea, informații despre tot ce înseamnă cultivarea și apoi recoltarea boabelor de cafea, design al cafelei și arta latte-ului.

Situat în București, la sediul Coca-Cola HBC, centrul de training a fost construit în design italienesc și are toate funcționalitățile care există în oricare alt centru de training Lavazza din lume. În fiecare an, aproximativ 2.000 de barmani și de barista își vor însuși toate subtilitățile artei preparării corecte a cafelei. În plus, se vor familiariza și cu programul Perfect Mix, în urma căruia vor învăța cum să creeze cocktail-uri de cea mai bună calitate.

Pe lângă echipamentul tehnic de calitate excelentă, centrul de training Lavazza mai are un avantaj, și anume traineri locali foarte bine instruiți, care se află în contact continuu cu centrul de training internațional Lavazza, cu sediul la Torino – recent certificat de SCA Specialty Coffee Association drept cel mai bun centru de training.

Cu peste 50 de astfel de centre la nivel mondial, aceasta este cea mai mare rețea de training de acest gen la nivel internațional. Aici experții lucrează cu pasiune și își exersează creativitatea pentru a crea cele mai inovatoare experiențe cu cafea.

 

În 2017, mai mult de 7.000 de cursuri au fost organizate de centrele de training Lavazza din întreaga lume, la care au luat parte aproape 40.000 de participanți. Aceștia s-au familiarizat cu arta pregătirii espresso-ului perfect, prin intermediul workshop-urilor și atelierelor de training, în cadrul evenimentelor sau diferitelor târguri.

E minunat să fii #coffeelover în București!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *