Meniu de festival – București Creativ

Ne mai despart doar câteva zile de începerea celui mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi a celui mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Festivalul Enescu va reuni în perioada 30 august-20 septembrie,  pe scenele de la Ateneul Român și Sala Mare a Palatului, aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români, nume mari precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, London Symphony Orchestra, Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra, violoniștii Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garret. La Festivalul George Enescu 2015 vor fi prezenți și dirijorul israelian Zubin Mehta, dirijorul român Ion Marin și pianista Maria Joao Pires. La eveniment vor participa și câștigătorii concursului „George Enescu”, Alexandru Tomescu, Elisabeta Leonskaja, Agnes Baltsa, Valery Sokolov, Vlad Stănculeasa și Ștefan Tarara.

Surprizele acestui mare eveniment nu se vor regăsi doar în incinta sălilor special dedicate acestuia, ci și în alte locații care vor găzdui evenimente în această perioadă. Printre acestea se regăsesc și câteva localuri partenere din Bucureștiul creativ care vor avea produse și meniuri special create pentru festival:

Acuarela

Grădina Verona

Lente Arcului

Lente Praporgescu

Ludic

Modelier

M60

Pallets

Paul

Simbio

Vă voi prezenta în continuare mici secrete din culisele unora dintre localurile care așteaptă cu mare drag venirea Festivalului.

Simbio își invită clienții să guste un cocktail inspirat din viața efervescentă a Marucăi, muza lui George Enescu pentru multe dintre creațiile sale. Astfel, puteți servi un cocktail aromat și răcoros, cu Grand Marnier, brandy, lime și apă minerală.

Processed with VSCOcam with c1 preset

La Modelier, oaspetii sunt așteptați pe durata festivalului cu aceeași ospitalitate cu care deja sunt obișnuiți, atmosfera fiind înseninată în grădina ascunsă de 1 oră – 2 de muzică în ton cu spiritul festivalului. 

Meniul special gândit pentru Festivalul Enescu va conține:

  • Simfonadă – limonada cu căpșuni, busuioc și apă minerală 500 ml – 14 RON
  • Piano Burger: beef, mushrooms, cheese, burger – servit cu cartofi wedges, castraveți murați și sos la alegere – 600 g – 29 RON
  • Sonată în Ton major: ton, salată verde, morcov, ardei, porumb, sfeclă, ceapa verde si dressing de mustar —350 g – 22 RON.

Lente va promova cultura, muzica bună și, de ce nu, un alt fel de a găti și servi ingrediente obișnuite. Pe durata festivalului, oaspeții vor fi întâmpinați cu preparate special create pentru această ocazie de bucătarul șef Felix Ivanov și barmanul Marian Goagă, cu gândul la muzică, la asocierea fericită de sunete și senzații, pe care au transpus-o mai apoi în combinații de condimente și gusturi. Meniul este format din Le silence musicien (piept de pui blanchat în supă de pui, lime şi anason stelat, montat pe fasole verde french sotată în unt şi cimbrişor, cu suport de consomme de pui şi sos de soia, însoţit de mere la grătar stropite cu oţet balsamic), L’ombre est bleue (vrăbioară de vită, sotată în unt şi sos de portocală, pe pat de orez basmati cu roșii uscate la soare, susan, praz la grătar şi sos gros de spanac şi supă de pui) și două băuturi: Nocturnă (un cocktail cu rom, Licor 43 și Proseco) și Saltarello (mocktail cu apă tonică și aromă discretă de mandarină). Pentru a întregi atmosfera, vor umple serile cu muzică bună, audiții speciale în ton cu programul festivalului.

IMG_7948 (Large)

IMG_7951 (Large) IMG_7964 (Large) IMG_7969 (Large)

IMG_7979 (Large)

Voi reveni în materialele viitoare cu noi informații legate de Festival. Până atunci nu pierdeți din vedere pagina de Facebook și site-ul evenimentului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *