După agitaţia de dinainte de sărbători , achiziţionarea mâncărilor , cadourilor , vestimentaţiilor , urmează agitaţia urărilor , mesajelor , emailurilor .

Nu vreau să fiu răutăcioasă sau nerecunoscătoare faţă de persoanele care trimit mesaje de duzină , dar se pare că tocmai acest lucru reuşesc ei să facă .

Aş prefera să nu primesc nici un mesaj sau un simplu “La mulţi ani!” sau “Sărbători fericite!” decât mesaje de la persoane de vârsta mea formulate în genul “vă doresc…să aveţi” . Este clar că sunt mesaje care  le primeşte o întreagă agendă .

Cele mai amuzante sunt mesajele pe care expeditorii mei le primesc de la alte persoane şi mi le şi trimit mie uitând să facă nişte mici modificări cum ar fi ştergerea semnăturii .

Intră în această categorie şi emailuri trimise la încă n-şpe mii de persoane lăsând să vadă fiecare şi lista de persoane care au mai primit acel mesaj . Este de înţeles acest lucru în cazul unei societăţi care expediază o felicitare la întreaga listă de clienţi sau de colaboratori . Cu toate că dacă suntem atenţi la un mesaj venit din partea unei companii nu vom observa cine a mai primit respectivul mesaj . Acest lucru se întâmplă doar în cazul “prietenilor” noşti .

Chiar dacă trimitem acelaşi text la 10 persoane trebuie făcut cumva ca ele să nu ştie una de cealaltă . Sau să nu mai trimitem mesaje calup , NU LA PRIETENI ! Acestora trebuie să le arătăm că înseamnă totuşi ceva pentru noi , măcar de sărbători , să personalizăm cumva , de exmplu să începem cu “dragă X” sau “X, eu îţi urez” .

Adică dacă vrem chiar să bucurăm pe cineva , măcar să o facem într-u totu . Poate nu toată lumea are pretenţii atât de mari cum descriu eu acum , dar totuşi trebuie evitate aceste situaţii .

Important este şi să şi mulţumim pentru urări . Eu recunosc , la mesajele unde am simţit că am fost parte a unui simple selecţii într-o agendă , nu am răspuns . :D

Sărbători cu drag tuturor şi să încercăm să fim mai buni şi mai aproape de cei dragi !

P.S.: Scriind acest articol nu am făcut o selecţie în agenda mea . Cine îl citeşte este clar aproape de sufletul meu .

Related Posts

One thought on “Mesaje de sarbatori

  1. Iti doresc un an nou perfect! Iti doresc sanatate bucurii si soare pe cerul vietii indiferent de anotimp. La multi si frumosi ani, Roxana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: