NexT International Film Festival 2014

Festivalul Internațional de Film NexT susține cinemaul imaginativ și inovator din întreaga lume. Misiunea sa este să descopere și să promoveze în plan local, național și internațional cineaștii talentați aflați la începutul carierei lor.

next_2014În fiecare an, la NexT se adună din toată lumea filme de scurt şi mediu metraj ale unor regizori şi sound designeri tineri şi talentaţi. Maxim 30 de filme sunt alese anual să facă parte din competiţie şi să se întreacă pentru premiile festivalului. Regizorii şi sound-designerii acestor filme sunt invitaţi la Bucureşti pe toată perioada Festivalului, pentru că NexT este mai mult decât o selecţie inteligentă de filme, e un loc de întâlnire pentru cei care trăiesc şi se exprimă prin film.

Împreună cu alte festivaluri şi organizaţii de film din întreaga lume organizatorii aduc o serie de programe în afara competiţiei, astfel că în fiecare an în cadrul Festivalului NexT doritorii pot urmări peste 100 de producţii de scurt şi mediu metraj.

Programul festivalului nu cuprinde doar filme. Pentru cei interesați de secretele din spatele filmelor, se vor organiza și o serie de seminarii pe teme de regie de film și sound-design (cele două direcții principale ale Festivalului), care vor avea ca invitaţi regizori sau sound-designeri celebri.

Noutatea festivalului este faptul că tinerii cineaşti români vor avea, pentru prima dată, o competiţie dedicată lor. 14 scurtmetraje româneşti dintre cele mai bune lansate în ultimul an, selecţionate de criticii Irina Trocan şi Andrei Rus, vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc şi Premiul publicului pentru film românesc. Secţiunea este prezentată de HBO România.

Cea de a 8-a editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc la București, între 3 și 7 aprilie 2014. Programul poate fi consultat pe site.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: