Nominalizări la Oscar în România

Whiplash, cel mai recent film al tânărului regizor Damien Chazelle va fi lansat în România pe 6 februarie. La nici 30 de ani, Damien Chazelle se înscrie în cursa pentru Oscar la 5 categorii, printre care și cel mai râvnit premiu: “Cel mai bun film”. Filmul spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. 

Whiplash a mai obținut nominalizări la categoria “Cel mai bun actor în rol secundar” – J. K. Simmons (deținătorul Globului de Aur pentru aceeași categorie anul acesta), “ Cel mai bun scenariu adaptat” (semnat de același Damien Chazelle), “Cel mai bun montaj” (Tom Cross) și “Cel mai bun mixaj de sunet.”

Tot cu 5 nominalizări se înscrie și regizorul Bennett Miller, pentru Foxcatcher. Cu o distribuție de excepție – Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller – Foxcatcher va fi lansat în România pe 20 martie. O dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viaţă a lui John Du Pont (Steve Carell), moştenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă şi care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viaţă, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice. Foxcatcher este nominalizat la categoriile: “Cel mai bun regizor” (Bennett Miller), “Cel mai bun actor în rol principal” (Steve Carell), “Cel mai bun actor în rol secundar” (Mark Ruffalo), “Cel mai bun scenariu original” (Dan Futterman și E. Max Frye) și “Cel mai bun machiaj”.

Filmele vor fi distribuite în România de InterComFilm Distribution.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: